avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Cine ma poate ajuta cu urmatoarea problem; am o parte din casa dupa moartea mamei 1/4 eu stau cu tatal meu care are 75% din apartament dar de 12 ani numai eu am investit si am platit; gaz ,curent ,cheltuieli etc .Eu am pus geamuri termopan centrala termica si tot ce trebuia in acesti 12 ani acum vrea sa vind apartamentul cum pot recupera investitiile .
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 15:12, 18 Iulie 2010
nu va putea sa-l vanda fara dvs,va treb sa iesiti din indiviziune
sunt mai multe chestiuni aici de discutat, in primul rand ati facut dezbaterea succesiunii dupa mama? cotele sunt de 1/4 dvs si 3/4 tata.Pentru a putea vinde este nevoie de comsintamanutl ambilor , altfel vinderea este anulabila.Dvs. putei instraina cotata dvs ce ati dobandit-o de pe urma decesului mamei. Cu privire la imbunatatiri aveti un drept de creanta. Va stau la dispozitie.
Legea 319/1944
Art .1 ) Drepturile de mostenire ale sotului supravietuitor in concurs cu descendentii defunctului.
a) in concurs cu descendentii defunctului (clasa I), indiferent de numarul lor, sotul supravietuitor are dreptul la 1/4 din mostenire.
Prin urmare dvs. aveti 3/4 ca descendenta a defunctei iar tatal dvs.(sot supravietuitor) are doar 1/4 din mastenirea defunctei
Daca intradevar imobilul a fost bun comun al sotilor , la momentul acesta tatal dvs . are un procent 62.5% din intregul imobil iar dvs. 37,5
v-am aratat cat detineti in procente(si nu pe cote parti cum se procedeaza in drept) pt. a ma face mai bine inteles de catre dvs.

Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire elena_1234 elena_1234 Buna ziua, Am urmatoarea problema: Bunicul mamei mele a murit acum mai bine de 20 de ani. La momentul respectiv apartamentul s-a impartit jumatate intre ... (vezi toată discuția)
Mostenire soso35 soso35 Buna seara! Rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: parintii au divortat in urma cu mai multi ani avand in proprietate o casa . Dupa partaj mama a ... (vezi toată discuția)
Succesiunea in cazul sotului supravietuitor marcu_elena2000 marcu_elena2000 in cazul mostenirii apartamentului,in situatia in care nu au existat copii in timpul casatoriei(apartamentul cumparat de ambii soti in timpul casatoriei),mai ... (vezi toată discuția)