avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli auto contract comodat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli auto contract comodat

sunt titular de I.I. cu auto proriu utilizat pt.afacere (prin contract de comodat).
cheltuiala cu spalarea masinii este deductibila?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 16:17, 21 Iulie 2010
Daca este stipulat in contract ca suportati toate ch. cu masina este deductibila.
Combustibilul nu este deductibil,dar ch. cu reparati.,P.s auto si servici cu masina ,DA:D
Intrebare combustibil: conf. CF se deduce combustibilul pt. deplasarea personalului la/de la punctul de lucru (este si cazul meu, unde punctul de lucru este la 20 km). combustibilul nu este deductibil?
Cheltuielile cu combustibilul sunt deductibile, daca in momentul inregistrarii la ORC ati bifat optiunea "Activitatile se desfasoara la beneficiari si/ sau in afara sediilor proprii". Daca ati ales aceasta optiune, pe certificatul constatator, sub lista activitatilor pt care v-ati inregistrat (a codurilor CAEN), apare "Activitati care se desfasoara la beneficiari si/ sau in afara sediilor proprii". Dar trebuie sa faceti dovada ca deplasarea serveste in scopul desfasurarii activitatii (recomandarea este sa atasati delegatiei documente suport - invitatie, lista participanti unde sa figurati, etc.).
Domeniul este :Alte activitati de servicii n.s.a. Faptul ca imi desfasor activitatea in alt loc decat sediul este simplu de dovedit, deoarece am contracte cu clientii mei de unde rezulta asta (ei sunt furnizori pt.Dacia Renault, iar eu ii reprezint la Dacia, deci locul de desfasurare a activitatii este Dacia)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pentru autoturism ralchissm ralchissm Bună ziua, Am un autoturism proprietate persoana fizică, pe care vreau să-l împrumut unui S.R.L., prin contract de comodat . Va fi folosit de către ... (vezi toată discuția)
Inchiriere masina de la o persoana fizica Diana2209 Diana2209 Buna ziua, cum se face in cazul in care un director al unei societati vrea sa inchirieze o masina de la o persoana fizica. presupun ca se face un contract de ... (vezi toată discuția)
Am voie sa desfasor activitate daca la infiintare nu am bifat activitati de birou? andrclau2015 andrclau2015 Buna ziua, Am infiintat un SRL-D insa la infiintare nu am bifat activitati proprii pentru birou ci doar activitate la terti. Este vorba de un magazin online ... (vezi toată discuția)