avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vorbe urate si amenintari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vorbe urate si amenintari

Buna ziua tuturor. Deschid acest topic. Despre ce este vorba? De vreo cativa ani am in cartier doi " pierde-vara " care au darul bauturii. Stau toata ziua la un chiosc, consuma bauturi alcoolice si mereu cand trec pe langa ei au cate ceva de spus ( ba imi vorbesc urat, ba ma ameninta ). Acum eu unul as dori cu orice pret sa-i dau in judecata. Aveti o idee ce trebuie sa fac? Ma costa ceva aceasta actiune? Va spun drept ca m-am saturat de hazul lor. Problema este ca numai cand sunt beti fac acestea. Prea putin fac si cand sunt treji. Acum legea o gasi oare ac de cojocul lor? Si o ultima intrebare: trebuie neaparat sa-mi angajez avocat?

Multumesc.
nu trebuie neaparat sa va angajati avocat.

puteti merge al politie pentru a face plangere pentru insulta si pentru amenintare, daca respectivele vorbe v-au facut sa va temeti.

nu va costa nimic, pe aceasta cale, si daca se ajunge la proces( desi sincer ma indoiesc), puteti sa solicitati sa fiti despagubit pentru prejudiciul adus imaginii dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a actiona pe cineva in instanta, trebuie in primul rand sa cunoasteti numele si adresa, unde vor fi citati.
Dar acest aspect nu tine neaparat de instanta, puteti sa faceti o sesizare catre sectia de politie de unde apartineti, iar acestia pot merge pe teren cu dv. pentru identificarea si legitimarea faptuitorilor, daca nu le stiti numele si adresa.
Eu ma gandeam sa merg direct la procuratura. Oare pot face asa ceva?
Parerea mea este ca pierdeti mult timp prin tribunal.Tot politia este prima.
Fiti atent sa nu fiti lovit daca-i reclamati. :training: Dar de ce se poarta asa cu dvs.?
Cum a inceput totul???
:
silvia p a scris:

Parerea mea este ca pierdeti mult timp prin tribunal.Tot politia este prima.
Fiti atent sa nu fiti lovit daca-i reclamati. :training: Dar de ce se poarta asa cu dvs.?
Cum a inceput totul???
:

Oameni nebuni la cap. Nici macar nu i-am intrebat vreodata cat e ceasul. Se leaga aiurea asa de mine. Mai ales cand isi beau mintile. Apropo, daca aceste fapte le comit cand sunt beti, pot raspunde penal?

Alte discuții în legătură

E ultraj? zerotika zerotika Am fost la o zi de nastere in weekend, m-am imbatat si ne-am cam certat. Au aparut din senin niste politisti. Mi-au dat un avertisment si apoi o alta amenda de ... (vezi toată discuția)
Ma simt amenintat de un vecin.... Catavel Catavel Buna seara.Va rog sa-mi spuneti ce as putea sa fac in situatia in care ma simt amenintat de un vecin.In aceasta seara trecand pe strada pe care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Beat din aburi de alcool CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, recent am avut o discutie cu un amic. El sustinea ca daca esti prins cumva beat la volan, si declari ca te-ai imbatat involuntar, de ex. din aburi ... (vezi toată discuția)