avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Buna ziua , ma numesc Sergiu Radu , sunt din Bucuresti si as vrea sa fiu si eu lamurit , poate dvs. ma puteti indruma .
In urma cu cateva zile am sunat la un numar de telefon de pe internet , legat de un anunt cu imprumuturi , m-am interesat ce termeni si conditii avea "respectivul" , mi-a vorbit foarte frumos , mi-a inteles problema si era dispus sa`mi ofere suma pe care o solicitasem. La un moment dat acesta mi-a cerut o suma (100 lei) ptr. transport care m-a pus pe ganduri , dar intr-un final "m-a pacalit ca nu e nici o teapa " si bineinteles i-am trimis banii intr-un cont , apoi i-am citit confirmarea , dupa aceea am incercat sa-l sun dar nu mai raspundea la telefon .
Intrebarea mea : Exista probabilitatea de a-mi recupera banii sau poate cumva sa fie prins faptasul ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 20:40, 18 Iulie 2010
Personal, nu prea vad cai usoare prin care sa va puteti recupera prejudiciul si cu atat mai putin ca faptuitorul sa poata fi tras la raspundere penala prea curand. Probabil insa este doar o problema de timp , dat fiind faptul ca va mai proceda asa si pe viitor.
Cu siguranta a folosit o cartela pre pay .Totusi, in caz ca veti depune plangere, faptuitorul ar putea fi identificat dupa nr . de cont unde ati virat banii.Acest lucru ar presupune ca organele de cercetare penala sa depuna toata staruinta in vederea afalarii identitatii celui care v-a inselat pe dvs. si , probabil, pe multi altii.
Din pacate , genul acesta de infractori actioneaza asupra celor creduli iar identificarea acestora si tragerea lor la raspundere penala este destul de dificila datorita insuficientei probelor care sa indice savarsirea vinovatiei .
Ptr inceput , am putea de exemplu sa plecam de la acel ordin de plata prin care ati facut depunerea in contul acestuia .
Pe de alta parte , depinde ce ati mentionat la rubrica Specificatii plata , ce reprezinta acea tranzactie . De obicei , pacalitii depun banii cu specificatia depunere numerar , sau incarcare cont , etc , ceea ce face foarte greu de demonstrat inselaciunea precum si recuperarea banilor .
Important este sa formulati plangere penala pentru ifnractiuena de inselaciune
in conformtiate cu prevederile art. 222 C.pr.pen.
Descrieti fapta cat mai amanuntit, relatati toate aspectele si datele pe
care le cunoasteti.
Redati cat mai exact convorbirea avuta cu faptuitorul.
Solicitati prin plangere identificarea faptuitorului in conformitate cu
prevederile C.pr.pen.

Tineti cont de ce a spus si Diana Ramona pentru care am numai =D>.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma cu o saptamana am postat un anunt pe olx in ... MateiB0 MateiB0 Buna ziua, In urma cu o saptamana am postat un anunt pe olx in care imi vindeam un breloc si am fost contactat de o persoana care pretindea sa il ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere politie SorinClaudiu SorinClaudiu Buna ziua!  In 18 martie 2011 am primit un colet in care trebuia sa primesc un telefon mobil, achizitionat de la un anume individ de pe internet, iar in ... (vezi toată discuția)
Am luat teapa de la un intermediar maryo35 maryo35 am gasit pe net un anunt de la [EDITAT] precum ca recruteaza muncitori drujbisti pt italia sardinia si mi-a spus sa depun in contul [EDITAT] la banca [EDITAT] ... (vezi toată discuția)