avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCHIMBARE NUME
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCHIMBARE NUME

Salutare!

Am si eu nevoie de un sfat specializat!

Daca o femeie este casatorita de 5 ani si poarta numele sotului si acum ar vrea sa si-l re-adauge si pe al ei la numele de familie, credeti ca se poate? Cum?

Pe sot o sa-l cheme in continuare X , pe copil X si ea isi va adauga si Y... deci o va chema nume de famile X-Y...
Eu stiam ca nu e posibil...

Multumesc din suflet!

Dilaural
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 16:36, 10 August 2007
Poate face o cerere in acest sens la Serviciul Starii Civile din cadrul Primariei.
Apoi asteapta raspunsul care poate fi afirmativ sau negativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitatea casatoriei ifcristal ifcristal Buna seara! Am va rog nevoie de o solutie la o problema ce presupune nulitatea unei casatorii..Pe scurt.....O femeie divortata, are la un moment dat (in urma ... (vezi toată discuția)
Vreau sa recunosc paternitatea ContSters80880 ContSters80880 Salutare Am nevoie de un sfat in legatura cu problema mea: in urma unei relatii cu o femeie casatorita a rezultat un copil.Copilul a fost conceput pana sa se ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu asistarea unui translator Denise. Denise. Am si eu o intrebare, de fapt doua :D : exista o lege care prevede faptul ca un starin care se casatoreste in Romania, nestiind limba romana, are nevoie de ... (vezi toată discuția)