avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune-sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune-sulta

Buna!de curand s-a incheiat procesul pentru iesirea din indiviziune(eu avand calitatea de parata) si s-a dat o hotarare def prin care reclamanta este obligata la plata unei sulte.Intrebari:
1.in cat timp trebuie sa-i cer sa-si plateasca obligatia?
2.daca ma duce cu vorba sau nu are bani sau,pur si simplu,rea vointa pentru a plati....ce posibilitati am ca s-o oblig totusi...?

Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:14, 18 Iulie 2010
1. oricand, dar aveti grija sa nu treaca termenul de 3 ani.
2. incepeti executarea silita pe bunurile sale, inclusiv pe cele primite
in lot in urma acestui partaj.
Corect, termenul de 3 ani este de prescriptie, daca il lasati sa se implineasca, pierdeti banii.

Dupa ce ramane hotararea judecatoreasca definitiva, faceti cerere pt mentiunea "si irevocabila" si investiti-o cu formula executorie ( la judecatorie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrip?ie crean?ã george_puchiu george_puchiu în urma unui proces de ieșire din indiviziune instanța a dispus, prin hotărâre rămasă definitivă și irevocabilă (prin expirarea ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune karlota karlota avem o hotarare judecatoresca din 2007 de iesire din indiviziune in care s-a impartit o masa succesorala formata din terenuri la 4 frati, unii au primit ... (vezi toată discuția)
Succesiune bejenik bejenik Buna ziua,as avea si eu o intrebare,legat de mostenire dar mai intai sa va spun despre ce este vorba,s-a facut succesiunea prin judecatorie de catre unchiul ... (vezi toată discuția)