avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,as avea si eu o intrebare,legat de mostenire dar mai intai sa va spun despre ce este vorba,s-a facut succesiunea prin judecatorie de catre unchiul meu,el in calitate de reclamant,iar eu,sora mea si matusa mea in calitate de parate.Toti voiam casa batraneasca,in care trb sa mentionez ca nu sta nimeni si este intr-o stare de degradare avansata.Hotararea suna cam asa lotul1^reclamantul^primeste...,lotul2 matusa primeste...lotul3 eu cu sora mea primeste...trebuie sa mentionez ca reclamantul(unchiul meu)a primit o parte mai mare si trebuie sa ne plateasca noua SULTA,o suma infima dealtfel.Bun.Acum intrebarea mea este,sau sunt ca de fapt am doua 1 ce se intelege prin sulta asta?2 Daca eu nu sunt de acord sa vand partea mea pe care am primit-o el o poate vinde fara acordul meu?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:04, 18 Ianuarie 2011
Sulta este o suma compensatorie pe care mostenitorul care a primit in lot bunuri de valoare mai mare este obligat sa o plateasca celorlalti mostenitori pentru egalizarea loturilor.
banuiesc ca instanta a retinut ca nu este usor partajabila in natura respectiva casa.
Dumneavoastra sunteti proprietar conform hotararii doar pe bunurile aflate in lotul dumneavoastra. Inteleg ca respectiva casa a revenit in lotul unchiului si atunci el poate dispune cum doreste de bunurile din lotul sau fara a avea nevoie de acordul celorlalti mostenitori.
Daca sentinta e pronuntata de judecatorie si mai sunteti in termenul de 15 zile de la comunicarea sentintei puteti declara recurs in care sa aratati ce anume va nemultumeste la solutia data de instanta.
buna ziua.
sulta reprezinta o suma de bani pe care dvs. trebuie sa o primiti de la unchiul dvs.
aveti grija la termenul de prescriptie de 3 ani ! altfel spus, unchiul dvs. tb. sa va plateasca aceasta sulta in termen de 3 ani de la ramanerea definitiva si irevocabila a hot. judecatoresti.
daca nu procedeaza la plata sultei in acest termen si dvs. stati in pasivitate, dupa trecerea termenului, obligatia respectiva se va prescrie.

de vandut oricare dintre dvs. va putea vinde ulterior intabularii , lotul primit.
dar sunt slabe sanse ca o terta pers. sa-si doreasca sa cumpere doar o cotaparte dintr-un imobil!!
eu v-as recomanda iesirea din indiviziune/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune simocris1 simocris1 acum 16 ani in urma decesului unchiului sotului meu ,matusa a primit in urma succesiunii 5/8 din terenul intravilan si din casa. Sotul meu are testament ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc ana2121 ana2121 buna ziua, daca se poate sa ma ajute cineva in legatura cu un executor judecatores am avut un proces judiciar, mai exact tatal meu a decedat in 1993 iar ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)