avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiune de creanta - contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiune de creanta - contract de inchiriere

e ok un contract de cesiune de creanta in care se stipuleaza ca se transmit toate sumele prezente si viitoare provenite din inchirierea imobilului X, situat in strada X (etc), fara a se face trimitere directa la contractul de chirie in vigoare (numar contract ..., din data de .... , intre X si Y, etc)??
In care nici nu este precizat numele chiriasului, ci doar faptul ca "locatarul in cauza a fost notificat" ?
In care nu este precizata durata contractului?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mnk , utilizator 16:23, 13 August 2007
Nu prea e ok....#-o
In cazul cesiunii, creanta vanduta trebuie sa fie certa, lichida si exigibila. Dupa cat se pare, nu e indeplinita nicio astfel de conditie :D
pt opozabilitate fata de terti trebuie notificat debitorul sau incheiat act de acceptare a cesiunii cu debitorul.daca cesiunea este stipulata pe termen mai mare de 2 ani, trebuie inscrisa in CF. in rest este ok, creanta indeplineste in acest caz toate prerogativele necesare pt a putea fi cesionata...
ok - 2 raspunsuri contradictorii.... #-o

mai isi da cineva cu parerea - macar sa fie 2 la 1? :)

mie chiar nu mi se pare ok....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta cristina69 cristina69 Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: Firma X (beneficiarul) are incheiat un contract de lucrari cu firma Y (executantul), contract in care nu exista ... (vezi toată discuția)
Executare silita firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta suna in felul urmator: Am contractat de la Banca X un card de cumparaturi in anul 2009 in valoare de 700 RON.In anul 2011 dupa ce am cheltuit aceasta ... (vezi toată discuția)