avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA intracomunitar

Cum inregistrez din punct de vedere contabil si fiscal o factura de carburant din Austria .Factura este cu TVA ,societatea din Romania fiind obligata sa plateasca totalul facturii,inclusiv tva-ul.Societatea din Romania este inregistrata platitoare de TVA si ,desi am prezentat un cod valabil de TVA ,soc.din Austria nu ia in seama,factureaza cu TVA ,spunandu-ne ca ne putem recupera ulterior TVA-ul achitat lor ,de la statul austriac( prin formularul 318).
In cazul in care soc.din Romania renunta la recuperarea acelui TVA,care este modul de inregistrare in contabilitate a acestuia ?Cheltuiala cu acest TVA platit reprezinta cheltuiala deductibila la calculul impozitului pe profit ?
Rog pe cei ce s-au intalnit cu astfel de situatii sa-mi spuna si mie cum au procedat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 14:10, 20 Iulie 2010
Nu ma poate ajuta nimeni ?
eu as considera cheltuiala nedeductibila

Ordinul 3055/2009
51. - (1) Costul de achizitie al bunurilor cuprinde pretul de cumparare,
taxele de import si alte taxe (cu exceptia acelora pe care persoana juridica le
poate recupera de la autoritatile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare si alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achizitiei bunurilor
respective.
Multumesc.Asa vad si eu problema,dar doream si alte pareri ca sa fiu sigura ca nu fac nici o greseala.
Daca renuntati la recuperare, acel TVA "austriac" este o cheltuiala nedeductibila fiscal; in plus veti datora TVA "romanesc"!!!:stunned:

Succes!
Nu inteleg.De ce datorez TVA romanesc?Ce drept are statul roman asupra unei sume pe care eu am platit-o in alt stat si din care ii dau 16 % impozit ?
Daca stiti ca este asa cum spuneti ,dati-mi si mie baza legislativa .
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Cheltuiala aferenta tva 50%(achizitie combustibili) Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Buna ziua Am urmatoarea nelamurire cu privire la cheltuielile tva 50% la achititia de combustibili ...cheltuiala deductibila sau nedeductibila la ... (vezi toată discuția)
Tva TEI TEI Am de recuperat TVA (rezultat de la factura ce reprezinta o taxa de arbitraj) Intre timp recuperez TVA-ul dar la primul control ANAF ma obliga sa-l returnez ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)