avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia in prima luna de proba de la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia in prima luna de proba de la angajare

Am semnat un ctr pe perioada nedeterminata in urma cu apox o luna. Job-ul presupune sa sustin o sesiune de training in afara tarii pe cheltuiala firmei pt aprox 2 luni, fapt pt care am semnat un act aditional la initialul ctr prin care ma oblig sa stau 18 luni in firma in urma training-ului. Vreau sa demisionez, cu actul aditional deja semnat si inca in prima luna de la angajare, in ce conditii ar fi posibil acest lucru?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 12:20, 22 Iulie 2010
este posibil sa demisionati pentru ca demisia este actul unilateral de vointa al angajatului, insa cu siguranta firma va dori sa-i platiti contravaloarea cheltuielilor avansate cu ocazia training-ului!asa ca ganditi-va bine daca merita!
Daca demisia este anuntata in prima luna de la angajare, trebuie respectat un termen de preaviz? Multumesc!
de regula preavizul dat societatii este de 15 zile pentru functii de executie si 30 de zile pentru cele de conducere....sau in cazul in care in CIM a fost stabilita o alta perioada.....cert este ca daca angajatorul nu doreste un preaviz, relatiile de munca se pot incheia la o data stabilita de comun acord!
daca in c.i.m. aveti inscrisa o perioada de proba atunci puteti cere incetarea acestuia printr-o notificare in baza art. 31 alin. 4 ind. 1 c. mun. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia in perioada de probă JinRiddle JinRiddle Bună ziua, Sunt angajată la firma X prin contract nedeterminat, cu perioadă de probă de 3 luni din data de 01.02.2019. Urmează să plec săptămâna ... (vezi toată discuția)
Plata training in cazul demisiei Lylaa Lylaa Buna seara. Acum cateva luni, cand m-am angajat am fost nevoita sa semnez un act aditional in care era mentionat ca va trebui sa platesc perioada de training ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca - act aditional SWS SWS Buna ziua, Am un contract incheiat pe perioada nedeterminata (nu mai sunt in perioada de proba) si acum 2 saptamani am demisionat. Sunt in prezent in ... (vezi toată discuția)