avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia in perioada de probă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia in perioada de probă

Bună ziua,
Sunt angajată la firma X prin contract nedeterminat, cu perioadă de probă de 3 luni din data de 01.02.2019. Urmează să plec săptămâna următoare la un training de 2 săptămâni în Finlanda..deoarece doi colegi au demisionat, ei fiind programați inițial pt. acest training. Lor angajatorul le-a cerut să plătească cheltuielile legate de avion și cazare care au fost plătite înainte de demisia lor. Precizez ca nici ei, nici eu nu am semnat vreun act adițional legat de această plecare, in care să fie specificată valoarea training-ului, a diurnei și cheltuielile de transport și cazare. Am citit că în această perioadă de probă eu pot sa încetez contractul printr-o înștiințare, fara a fi nevoie de preaviz. In aceasta situatie, angajatorul ar putea sa îmi impute plata acestor cheltuieli in cazul în care eu particip la training și demisionez ulterior? Dar dacă demisionez înainte de trainung(precizez ca biletele de avion si cazarea sunt deja platite dar eu nu am semnat nici un act)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 10 Martie 2019
Într-adevăr, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Daca nu ati semnat niciun act si nici nu ati participat la training, atunci nu are cum sa va solicita restituirea cheltuielilor efectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie-training in strainatate AnaMaria2488 AnaMaria2488 Buna, am si eu o intrebare, sunt angajata de 2 luni la o firma micuta. Angatorul vrea sa ma trimita 10 zile in trainning in strainatate.Eu am primit un ... (vezi toată discuția)
Demisie - act aditional training software_dev software_dev Lucrez la o firma de outsourcing pe IT din Romania de un an, iar in momentul in care m-am anagajat am participat initial la un training de 2 saptamani impreuna ... (vezi toată discuția)
Problema legata de contractul de munca LOTY LOTY Buna ziua. Lucrez in Anglia ca asistent medical la un nursing home de 3 luni si inainte de a pleca din tara am semnat ca va trebui sa dau companiei angajatoare ... (vezi toată discuția)