Desi aflat sub protectia precontratului de vanzare cumparare , vanzatorul este agresat de catre cumparator. In ce mod il apara legea, cum poate fi despagubit?Poate in acest caz sa fie anulat contractul de vanzare cumparare?
Am incheiat un precontract de vanzare -cumparare , in calitate de vanzator , clientul meu fiind beneficiar al programului". prima casa ".Cu 25 zile inainte de expirarea acestui precontract, cumparatorul obtinand aprobarea fondului de garantare, m-a cautat telefonic ,spunandu-mi ca merge la banca sa vada ce mai trebuie facut.Urmatoarele 3 zile am fost plecat din localitate si ptr ca nu i s-a raspuns la telefon, a venit la domiciliul meu , insotit de 5 barbati, a batut ingrozitor in usa , a povestit vecinilor ca l-am inselat, iar la plecare a lipit pe usa prima fila a precontractului unde se evidentiaza tipul tranzactiei si pretul, notand pe verso faptul ca a facut plangere penala impotriva mea la tribunal si ca voi fi condamnat la 16 ani ptr furt si inselaciune, ca in curand vor veni politistii la usa si vom vedea noi ce ne vor face. Precizez ca acest inscris poarta semnatura cumparatorului.De asemenea am primit un sms in care sunt amenintat ca a fost angajata impotriva mea o firma de recuperare creante , desi , repet eram sub protectia precontractului.
S-a semnat contractul de vanzare cumparare in conditiile stabilite de precontract
Odata cu contractul , cumparatorul a dat o declaratie notariala ca isi va retrage plangerea penala inaintata impotriva mea.
. Dar ptr ca am fost, hartuit, calomniat pe nedrept , mi-a fost distrusa imaginea publica , s-au dezvaluit public continutul si pretul tranzactiei , doresc sa aflu sub incidenta caror legi se afla incalcarea drepturilor mele,unde trebuie sa fac plangere, vorbim de o cauza penala sau de una civila, avand in vedere ca doresc sa fiu despagubit material ptr prejudiciile aduse?
La plecare notarul mi-a spus ca banuieste ca nu s-a inaintat nici o plangere contra mea si ca probabil cumparatorul a dorit sa ma sperie ca sa ma determine sa nu renunt la vanzare.Cum as putea sa aflu daca intr-adevar s-a depus plangere contra mea?Daca se demonstreaza ca nu a existat vreo plangere depusa la parchet si cumparatorul a dat totusi o declaratie notariala ca retrage ceva ce nu a fost depus, deci o declaratie mincinoasa, poate acesta fi un argument ptr anularea vanzarii, in sensul ca eu vanzatorul am fost manipulat, hartuit si am semnat sub frica, stres deci libera mea vointa a fost afectata?
Daca ar fi depus vreo plangere ar fi trebuit sa fifi chemat la politie pentru a da declaratii.
Acum, e drept ca promitentul cumparator v-a cam fortat mana sa incheiati contractul, totusi, in virtutea precontractului semnat, prin care va obligaserati sa semnati contractul la notar la o anumita data, ar fi trebuit oricum sa il semnati. Pe langa aceasta , el ar fi putut sa se adreseze si instantei pentru ca aceasta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare autentic.
A facut ceva presiuni asupra dvs. probabil din teama de a nu pierde aceasta oportunitate. NU stiu daca dvs, depunand o plangere impotriva cumparatorului veti reusi ceva, faptu ca v-a lipit foaia aceea pe usa , care dezvaluia elemente, detalii ale contractului , nu este calomnie, iar ce a scris pe verso ati vazut doar dvs.
Daca nu a depus plangere si a declarat in fata notarului ca isi retrage o plangere pe care nu o depusese, iarasi, nu cred sa fie fals in declaratii, totusi, va puteti lega de toate aceste lucruri, in eventualitatea ca veti depune plangere.
Fila din precontract , pe spatele careia am fost acuzat de furt si inselaciune, cu 25 zile inainte de expirarea precontractului nu a fost efectiv lipita pe usa , ci doar prinsa in tocul usii (m-am exprimat eu incorect) Cand am venit acasa era aruncata pe jos, murdara si vecinii au recunoscut ca au citit-o , deoarece cumparatorul si comandoul sau de intimidare format din 5 barbati necunoscuti (veniti probabil sa aplice corectii fizice), timp de 2ore au batut nu numai la usa mea ci si la usile vecinilor ptr a se plange impotriva mea. Intrebarea mea este unde pot face plangere ptr calomnie, la parchet , la politie?EU, SI CUMPARATORUL LOCUIM IN ORASE DIFERITE,plangerea se depune in orasul cumparatorului unde se afla si imobilul vandut sau se poata face si in orasul meu?