avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere mincioasa din partea unui vecin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere mincioasa din partea unui vecin

Buna
Rog pe cei in competenta sau eventual pe cei care s-au confruntat cu astfel de situatii sa imi dea un sfat. Sunt terorizat de un vecin, hartuit aproape zilnic pe motiv ca fac galagie foarte mare. S-a ajuns pana acolo incat mi-a venit politia la usa in urma plangerii acestuia. Eu am copii, si nu o spun ptr. ca sunt ai mei, dar chiar sunt linistiti, lucru constatat si afirmat chiar de politistul care mi-a batut la usa. Mi-a spus sa pun copiii sa mearga pe varfuri in casa, sa pun cauciuc peste parchet si sa nu le mai dau jucarii care fac galagie. Eu sunt destul de des plecat de acasa in interes de servici iar acest individ profita de asta si imi hartuieste familia si copiii. Este un stress continu pe care il traiesc si pierdut de vreme pe la politie sa raspund plangerilor acestui individ. Cum se poate potoli acest om? Vreau sa depun la randu-mi o plangere pentru hartuire si calomnie. Sau ce ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
elga50, moderator
Solutionarea de astfel de probleme-des intalnite in cazul imobilelor de locuit in comun este conditionata de intelepciune,toleranta si interesul partilor implicate
Initial incercati sa desfasurati demersuri chiar la nivelul vecinului reclamant,sa ii explicati in maniera cat mai accesibila acestuia ca in speta sunt copii care se manifesta conform varstei si ,in final vecinul locuieste in imobil si cu alti locatari,care fiecare ,nevoiti de obligatiile si activitatile personale se pot manifesta prin actini care,sa fie apreciate de vecini,mai in varsta sau cu afectiuni-drept zgomote intentionate
Mai incercati ca in spatiul unde de regula se joaca copii sa asigurati o protectie fonica a pardoseli prin aplicare de strat special existent in unitatile de profil
Nu este de recomandat solutionarea prin instanta,care nu asigura o solutie favorabila,dar garanteaza o inrautatire a relatiilor intre parti
Pai, da, v-ati raspuns singur la intrebare.
Pe forum am mai avut cateva topic-uri asemnatoare si concluzia a fost aceeasi: dupa ce organele de politie au constatat ca reclamatiile facute impotriva dvs. nu au acoperire, am sfatuit oamenii, la randul lor sa faca plangere, asa cum ati afirmat, pentru hartuire, calomnie...
O atentionare serioasa din partea politiei sau chiar o amenda, o sa-l linisteasca pe cetatean...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un vecin deasupra, laetajul 6(eu stau la 5), care ... MadalinaHorn MadalinaHorn Buna ziua. Am un vecin deasupra, laetajul 6(eu stau la 5), care de vre o 15 ani ne hartuieste, pe mine si familia mea. ne face mereu plangere la politie, bate ... (vezi toată discuția)
Rog sfaturi - spatiul locativ bloc Marta0000 Marta0000 Bună Sunt deja epuizat de tot feluri de tertipuri încercate şi am nevoie urgent de un sfat pentru a actiona intr-o formă legală. Locuiesc de cateva ... (vezi toată discuția)
Polițiștii chemați pentru deranjarea liniștii publice nu au făcut nimic ElenaMuntean ElenaMuntean Bună ziua, Doresc să vă prezint următoarea situație: De vreo 4 ani suntem deranjați în mod constant de vecinii de deasupra. Aceștia fac ... (vezi toată discuția)