avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ROG SFATURI - spatiul locativ bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ROG SFATURI - spatiul locativ bloc

Bună
Sunt deja epuizat de tot feluri de tertipuri încercate şi am nevoie urgent de un sfat pentru a actiona intr-o formă legală.
Locuiesc de cateva luni într-un apartament si sunt terorizat de unul din vecini.
Am doi copii, unul de un anishor iar al doilea este la scoala.
Nu sunt gălăgioşi (si nu o spun ptr. ca sunt ai mei) dar nici in pat toata ziua nu stau.
Au activitati ca oricare alti copii normali.
Nu exista saptamani, iar in ultima perioada zile, in care vecinul care locuieste sub apartamentul unde eu locuiesc sa nu bata la usa si sa spună: cu ce se joaca copii, ce se aude în camera mică, ce tot scapă copii din mână, de ce plange, plange prea mult (cel mic e in perioada cand vin dintisorii si e mai agitat).
Ba mai mult a venit cu amenintari ca cheama politia, ca ma va obliga sa plec din acel apartament.
Nu stiu daca ati avut de-a face cu astfel de fenomene dar poate experienta unora dintre voi ma va ajuta. Oricum as avea cateva intrebari:
Se gasesc undeva niste reglementari despre folosirea unui spatiu in comun, ce anume este catalogat ca fiind <tulburarea linistii publice>, cum ar trebui sa abordez problema intro forma prin care sa arat abuzul acestui individ?
Multumesc frumos si astept sfaturile dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
Marta0000, utilizator
Nu sunteti singurul parinte care se confrunta cu astfel de situatii
Locuitul in imobil de locuit in comun asigura confruntarea cu situatii diverse,care trebuiesc solutionate cu intelegere si cu toleranta
spatiu comun=
art 3 al c din L nr 230/2007 toate partile dintr-un condominiu care nu sunt apartamente sau spatii cu alta destinatie decat acea de locuinta

Art 321 cod penal -tulburarea linistii publice "Fapta persoanei respective s-ar incadra, din punct de vedere penal, la art. 321 Cod Penal. Fapta persoanei care, in public, savarseste acte sau gesturi, profereaza cuvinte ori expresii, sau se deda la orice alte manifestari prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbura, in alt mod, linistea publica, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani",

va confrunattai cu o situatie delicata care trebuie solutionata amiabil
Incercati ca in camera unde se joaca copii sa asigurati la pardoseala o protectie fonica astfel incat eventualele zgomote sa nu mai deranjeze vecinul
Daca nu intelege de ”vorba buna”, sfatuiti-l sa apeleze la politie. Organul vine, constata normalitatea lucrurilor, sta de vorba cu reclamanul si incearca sa-l domoleasca. Daca nu se reuseste din prima, sfatuiti-l in continuare sa apeleze la organele de politie. Probabil ca vor fi altii de serviciu. Vor face aceeasi constatare... Ei, acum puteti dvs. sa-l reclamati pentru amenintari si efectuarea de reclamatii nefondate, hartuire... In mod sigur se va alege cu o amenda care il va invata minte.
Eu zic sa nu va faceti atatea probleme. Poate la randul lui si vecinul a avut copii mici, a uitat cum era?
Exact la asta mă gândeam și eu. O plângere la poliție pentru hărțuire. Mulțumesc
Trăiesc cu alinarea că nu sunt singurul părinte acostat de astfel de indivizi "comuniști"
Multumesc
Dumneavoastra vedeti doar o parte a problemei.
Din moment ce spuneti:
Nu exista saptamani, iar in ultima perioada zile, in care vecinul care locuieste sub apartamentul unde eu locuiesc sa nu bata la usa si sa spună: cu ce se joaca copii, ce se aude în camera mică, ce tot scapă copii din mână, de ce plange, plange prea mult (cel mic e in perioada cand vin dintisorii si e mai agitat).

inseamna ca galagia de destul de mare daca poate sa isi dea seama ce fac copii.
Inainte de a apela la politie ganditi-va ca si el poate face acelasi lucru pentru tulburarea linistii publice.

Incercati sa faceti si dumneavoastra ceva: puneti un covor mai gros in camera copiilor, incercati sa il linistiti pe cel mic, s.a.m.d.
Eu nu cred ca vine politia si constata doar ca vecinii nu sant deranjati... S-ar putea sa constate ca vecinii dvs chiar au dreptate si ca sant efectiv deranjati. Iar cu plangerea de hartuire impotriva unor astfel de indivizi "comunisti" mai relaxati-va...

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecina annadode annadode Va rog frumos sa imi spune-ti si mie daca pot primi amenda in cazul in care vecina mea draga suna la politie fiindca copii mei in varsta de 2 si 3 ani mai fug ... (vezi toată discuția)
Problema cu reclamatiile vecinului la adresa familiei mele eladea eladea Buna ziua, M-am mutat de 2 ani in apartamentul tatalui meu (el locuieste in apartamentul mai mic), specific ca nu am niciun fel de act. Platesc intretinerea ... (vezi toată discuția)
Plangere mincioasa din partea unui vecin Marta0000 Marta0000 Buna Rog pe cei in competenta sau eventual pe cei care s-au confruntat cu astfel de situatii sa imi dea un sfat. Sunt terorizat de un vecin, hartuit aproape ... (vezi toată discuția)