avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ROG SFATURI - spatiul locativ bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ROG SFATURI - spatiul locativ bloc

Bună
Sunt deja epuizat de tot feluri de tertipuri încercate şi am nevoie urgent de un sfat pentru a actiona intr-o formă legală.
Locuiesc de cateva luni într-un apartament si sunt terorizat de unul din vecini.
Am doi copii, unul de un anishor iar al doilea este la scoala.
Nu sunt gălăgioşi (si nu o spun ptr. ca sunt ai mei) dar nici in pat toata ziua nu stau.
Au activitati ca oricare alti copii normali.
Nu exista saptamani, iar in ultima perioada zile, in care vecinul care locuieste sub apartamentul unde eu locuiesc sa nu bata la usa si sa spună: cu ce se joaca copii, ce se aude în camera mică, ce tot scapă copii din mână, de ce plange, plange prea mult (cel mic e in perioada cand vin dintisorii si e mai agitat).
Ba mai mult a venit cu amenintari ca cheama politia, ca ma va obliga sa plec din acel apartament.
Nu stiu daca ati avut de-a face cu astfel de fenomene dar poate experienta unora dintre voi ma va ajuta. Oricum as avea cateva intrebari:
Se gasesc undeva niste reglementari despre folosirea unui spatiu in comun, ce anume este catalogat ca fiind <tulburarea linistii publice>, cum ar trebui sa abordez problema intro forma prin care sa arat abuzul acestui individ?
Multumesc frumos si astept sfaturile dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
Marta0000, utilizator
Nu am fost deacord cu "comunistii" dar nici nu pot fi deacord ca orice nemultumire o are cineva fata de altcineva sa dea vina pe comunisti.
Tot asa de usor putem da vina pe "inteligenti", pe "manierati", pe "intelectuali" pe "tzarani"..
De fapt este vorba de educatie si toleranta.
Cred ca adevarul in asemenea situatii este undeva la mijloc: copii fac zgomot iar vecinul poate este mai sensibil.
Daca cel ce are copii ia cateva masuri de atenuare a zgomotelor si vecinul va suporta mai usor si va accepta situatia.
Eu nu am probleme cu vecinii pentru ca la montarea parchetului am folosit materiale ce ateniaza zgomotul, am pus covoare, carpete peste tot, educam copiii sa nu faca zgomot in casa (joaca zgomotoasa se face afara)... Dar am avut o familie ce a stat la noi 2 zile cu un copil de 6-7 ani impreuna cu familia sa. Vecinul de sub noi a suportat greu, a fost un cosmar pentru el, dar nu a indraznit sa-mi spuna nimic atunci fiindu-i rusine de rusinea mea. Dupa plecarea familiei respective, la cateva zile, m-am intalnit cu el si i-am cerut scuze pentru deranj pentru ca eu mi-am dat seama de zgomotul produs... Abia atunci mi-a spus cat de greu a suportat si ca pleca din casa numai sa scape de zgomotele de deasupra.
Asadar de cele mai multe ori nu iese fum fara foc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecina annadode annadode Va rog frumos sa imi spune-ti si mie daca pot primi amenda in cazul in care vecina mea draga suna la politie fiindca copii mei in varsta de 2 si 3 ani mai fug ... (vezi toată discuția)
Problema cu reclamatiile vecinului la adresa familiei mele eladea eladea Buna ziua, M-am mutat de 2 ani in apartamentul tatalui meu (el locuieste in apartamentul mai mic), specific ca nu am niciun fel de act. Platesc intretinerea ... (vezi toată discuția)
Plangere mincioasa din partea unui vecin Marta0000 Marta0000 Buna Rog pe cei in competenta sau eventual pe cei care s-au confruntat cu astfel de situatii sa imi dea un sfat. Sunt terorizat de un vecin, hartuit aproape ... (vezi toată discuția)