avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sechestru
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sechestru

O masina pusa sub sechestru..i se poate fi ridica sechestrul daca persoana care o detine pe acte a decedat. intre timp..dar implicat in dosar este si fratele sau(procesul inca nu a inceput sa se judece,grup infractional)?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 12:15, 20 Iulie 2010
In momentul in care va exista o hotarare judecatoreasca cu privire la ridicarea sechestrului/restituirea sau confiscarea masinii, indiferent ca detinatorul/proprietarul a decedat, atunci se vor executa masurile dispuse de instanta.

Daca masina a constituit un mijloc ce a servit la comiterea infractiunii, doar instanta decide asupra obiectelor confiscate!

mare atentie, sustragerea de sub sechestru constituie infractiune de sine statatoare (art. 244 C. p.), asa ca pana nu veti avea o hotarare judecatoreasca definitiva care sa faca referire la soarta bunului aflat sub sechestru este bine sa nu faceti niciun fel de act care sa vizeze bunul respectiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! in 2015 in urma unor fapte mi s.a pus sechestru asiguratoriu ... Alina123456 Alina123456 Buna seara! In 2015 in urma unor fapte mi s.a pus sechestru asiguratoriu pe suma de 25000 de lei, la momentul respectiv le.am pus la dispozitie acte ... (vezi toată discuția)
De ce se confisca banii ? BX BX Am intalnit in nenumarate situatii problema urmatoare: la orice descindere cu mandat, indiferent de motiv (vanzari de ceva ilegal, fals, uz de fals, fraude, ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator-autoturism in leasing Alina_Bog Alina_Bog Utilizatorul dintr-un contract de leasing a fost pus sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de initiere/constituire de grup infractional si odata ... (vezi toată discuția)