Am fost disponibilizat in mai 2010. Am primit un preaviz de 15 zile, asa cum scrie in contractul de munca pe care l-am avut. In forum am gasit informatii potrivit carora ar fi trebuit sa beneficiez de 20 de zile preaviz dar si de un salariu compensator (chiar daca acest lucru nu era specificat in contract). Nu am reusit sa inteleg daca aceste prevederi care vin din Contractul Colectiv de Munca la nivel national pe anii 2007-2010 se aplica oricarui angajator si modifica practic codul muncii? Ma puteti ajuta cu un raspuns va rog? Mentionez deasemenea ca inca nu mi-am primit banii pe concediul neeefectuat si intentionez sa fac o notificare, caz in care as vrea, daca am dreptul legal, sa solicit si plata unui salariu compensator...
MUltumiri, Dorian
Cotract Colectiv de Muncă modifică prevederile Codului Muncii şi bineneţeles este valabil pentru fiecare angajator. Într-adevăr aveaţi dreptul la un preaviz de 20 de zile lucrătoare.
beneficiati de un salariu compensatoriu, cel putin, indiferent de angajator si de profilul activitatii acestuia. Solicitati sa vi se faca calculul drepturilor banesti ramase neachitate precum si plata acestui salariu. In caz de refuz, va adresati Tribunalului din raza teritoriala a domiciliului dvs. Cererea e scutita de taxa de timbru si timbru judiciar.
CCMUN 2007-2010 este obligatoriu pentru orice angajator din Romania, aveti dreptul la un preaviz de 20 de zile lucratoare si un salariu compensator, puteti sa contestati in instanta decizia de concediere daca nu au trecut 30 de zile de cand ati luat la cunostiinta.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, am notificat angajatorul. Iar daca nu se achita de toate restantele - ma duc la instanta...desi n-am niciun chef de procese.. ufff
Disponibilizare????
geo_x
lucrez la o firma de constructii(operator calculator,vechime 8luni)si am fost anuntata ca postul meu va fi disponibilizat.mentionez ca firma are doar10 ... (vezi toată discuția)