avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intretinator de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intretinator de familie

buna ziua
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:eu si sotul meu avem fiecare din casatoriile anterioare cate un copil si parinti care trebuiesc itretinuti de noi:am convenit ca fiecare sa-si intretina copilul si parintii proprii,din veniturile proprii astfel fiecare din noi devine unic intretinator de familie pt familia din care provine asta este in realitate INTREBARE:cum putem legal sa statutam acest lucru.Este suficienta o declatie pe propria raspunere sau/si cu martori la un notar?
cu multumiri
Cel mai recent răspuns: trifoicupatrufoi , utilizator 22:38, 20 Iulie 2010
Dv in calitate de sot si sotie aveti obligatia legala de a va intretine unul pe celalalt. Obligatia de intretinere pentru copii revine parintilor lor firesti. Dv nu aveti nici o obligatie fata de copilul sotului, si nici sotul dv nu are vreo obligatie fata de copilul pe care dv il aveti din alta casatorie.
Multumessc pt. raspuns
E firesc si normal sa am datoria sa-mi intretin si ingrijesc parintii si copilul proptriu .Dar cum dobandesc cu acte calitatea de unic intretinator de familie .Aceasta sintagma de" unic intretinator de familie "este o formulare juridica? cum este statutata legal familia formata din mine , mama mea vaduva (eu sunt unicul ei copil) si copilul meu ?
Am revenit pt.ca acesta este intrbarea mea :ce este din punct de vedere juridic si cum se dodandeste calitatea de unic intretinator de familie in situatia expusa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu o persoana divortata emilian13 emilian13 Intr-o casatorie sau relatie cu un sot divortat care are in intretinere copii minori ce drepturi si obigatii legale am asupra acestora? (vezi toată discuția)
O eventuala disponibilizare gixee gixee sunt inadrat ca personal contractual intr-o institutie bugetara si din ianuare se aud ca vin alte restructurari. acum jumatate de an a fost concediata si mama, ... (vezi toată discuția)
Coasigurat - unde se depun actele, pot pastra acelasi medic de familie? irina_irina irina_irina Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema legata de calitatea de coasigurat. Situatia mea este urmatoarea: in momentul de fata eu nu lucrez, ... (vezi toată discuția)