buna ziua
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:eu si sotul meu avem fiecare din casatoriile anterioare cate un copil si parinti care trebuiesc itretinuti de noi:am convenit ca fiecare sa-si intretina copilul si parintii proprii,din veniturile proprii astfel fiecare din noi devine unic intretinator de familie pt familia din care provine asta este in realitate INTREBARE:cum putem legal sa statutam acest lucru.Este suficienta o declatie pe propria raspunere sau/si cu martori la un notar?
cu multumiri
Dv in calitate de sot si sotie aveti obligatia legala de a va intretine unul pe celalalt. Obligatia de intretinere pentru copii revine parintilor lor firesti. Dv nu aveti nici o obligatie fata de copilul sotului, si nici sotul dv nu are vreo obligatie fata de copilul pe care dv il aveti din alta casatorie.
Multumessc pt. raspuns
E firesc si normal sa am datoria sa-mi intretin si ingrijesc parintii si copilul proptriu .Dar cum dobandesc cu acte calitatea de unic intretinator de familie .Aceasta sintagma de" unic intretinator de familie "este o formulare juridica? cum este statutata legal familia formata din mine , mama mea vaduva (eu sunt unicul ei copil) si copilul meu ?
Am revenit pt.ca acesta este intrbarea mea :ce este din punct de vedere juridic si cum se dodandeste calitatea de unic intretinator de familie in situatia expusa?