avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatoria cu o persoana divortata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatoria cu o persoana divortata

Intr-o casatorie sau relatie cu un sot divortat care are in intretinere copii minori ce drepturi si obigatii legale am asupra acestora?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:27, 4 Octombrie 2013
Din moment ce nu sunt adoptati de dvs niciun drept.
Aveti obligatia de a intretine copii minori in cazul in care parintii naturali nu o pot face.
In contrapartida aveti dreptul de a fi intretinuta de acesti copii.

Art. 517
Întreţinerea copilului de către soţul părintelui său
(1) Soţul care a contribuit la întreţinerea copilului celuilalt soţ este obligat să presteze întreţinere copilului cât timp acesta este minor, însă numai dacă părinţii săi fireşti au murit, sunt dispăruţi ori sunt în nevoie.
(2) La rândul său, copilul poate fi obligat să dea întreţinere celui care l-a întreţinut astfel timp de 10 ani.

bpcs a scris:

Aveti obligatia de a intretine copii minori in cazul in care parintii naturali nu o pot face.
In contrapartida aveti dreptul de a fi intretinuta de acesti copii.

Art. 517
Întreţinerea copilului de către soţul părintelui său
(1) Soţul care a contribuit la întreţinerea copilului celuilalt soţ este obligat să presteze întreţinere copilului cât timp acesta este minor, însă numai dacă părinţii săi fireşti au murit, sunt dispăruţi ori sunt în nevoie.
(2) La rândul său, copilul poate fi obligat să dea întreţinere celui care l-a întreţinut astfel timp de 10 ani.

din ipoteza legal rezulta ca doar daca v-ati asumat de la inceput intretinerea lor aveti obligatii, doarece prevederea legala asa prevede

Puteti detalia putin situatia, ce exact va intereseaza? Ca mi se pare ciiudat sa va spun ca aveti dreptul sa ii luati de la scoala, dupa cativa ani aveti si obligatia asta...
Mai bine ne explicati exact ce va intereseaza.
Psihologic, ar fi indicat sa nu pretindeti niciun drept asupra sau in legatura cu acesti copii, totul va veni de la sine. Inteleg ca sunt niste neintelegeri pe undeva?
Multumesc mult pentru raspuns. Informatiile sunt foarte utile. O dupa-amiaza placuta!

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara avrigeanunicoleta avrigeanunicoleta pana la ce varsta trebuie sa platesc pensie alimentara? mentionez ca am hot jud conform careia ar trebui sa platesc pana la varsta de 26 ani a reclamantei. 26 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pentru minor in intretinere anamaria26 anamaria26 Buna ziua, Fiti amabili, in urma divortului copilul minor se afla in intretinerea mamei; aceasta depune la angajator declaratia contribuabilului prin care ... (vezi toată discuția)
Deduceri din salariu cris_deo cris_deo Buna seara. Platesc o pensie de intretinere de 300 de lei copiilor mei care stau cu sotia cu care sunt in divort si as vrea sa stiu in legatura cu deducerile ... (vezi toată discuția)