avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

Buna ziua. Sunt angajat al unei societati de paza si protectie de aproape 2 ani, in functia de agent de interventie. De curand ,mie si altor 20 de persoane ne-a dat preaviz de 20 de zile.
Vroiam sa stiu ,daca am dreptul in momentul cand imi face lichidarea si la vreun salariu compensator?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:43, 19 Iulie 2010
da
Din CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea activitatii conform art. 65, alin. (1) codul muncii Dana Dav Dana Dav Spuneti-mi va rog, ca si angajat cum trebuie procedat pentru a beneficia de compensatia de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la ... (vezi toată discuția)
Trimis in somaj miha12ella miha12ella Beneficiez de salarii compensatorii la trimiterea in somaj cu art. 65(1) ?Mentionez ca lucrez in prestari servicii. (vezi toată discuția)
Urgent!!! plata compensatie in cazul unei concedieri individuale si in caz de insolventa ContSters60282 ContSters60282 Buna ziua Am 2 intrebari la care nu gasesc raspuns exact si anume: 1. Angajatorul este obligat sa ofere plati compensatorii in cazul desfiintarii unui post ... (vezi toată discuția)