avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trimis in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trimis in somaj

Beneficiez de salarii compensatorii la trimiterea in somaj cu art. 65(1) ?Mentionez ca lucrez in prestari servicii.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:25, 19 Aprilie 2010
Beneficiati, conform CCMUNN pe anii 2007-2010:

ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baneficiarii ajutorului de somaj lauraneacsu lauraneacsu in data de 29.06.2009 am fost reincadrata in munca dupa terminarea concediului pentru crestere copil; as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala balint lucia balint lucia Patronul unei irma vrea sa concedieze o persoana pe motiv ca i se desfiinteaza locul de munca.Va rog sa ma ajutati caci nu stiu exact cate zile de preaviz se ... (vezi toată discuția)
Somaj nrista2000 nrista2000 Am si eu o problema,dupa o luna de zile de la angajare,patronul vrea sa ma concedieze.Pot beneficia de ajutor de somaj? Mentionez ca am stagiul de cotizatie ... (vezi toată discuția)