avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... baneficiarii ajutorului de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

baneficiarii ajutorului de somaj

in data de 29.06.2009 am fost reincadrata in munca dupa terminarea concediului pentru crestere copil; as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de somaj in conditiile in care contractul de munca se desface prin acordul partilor
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:49, 11 Octombrie 2009
1. Beneficiati de indemnizatie de somaj numai daca sunteti concediata pentru un motiv neimputabil dvs. Adica vi se desfiinteaza locul de munca (art.65 din Codul muncii).
2. In cazul acesta veti beneficia de prevederile CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

3. Daca veti demisiona sau veti pleca cu acordul partilor nu veti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca lucrez la o firma care este in prag de faliment pot beneficia de somaj? popa larisa popa larisa lucrez la o firma particulara de 16 ani si acum nu mai merge este in prag de faliment si ne pune sa ne dam demisia e normal de ce nu avem drept de somaj atata ... (vezi toată discuția)
Este posibila desfacerea contractului de munca individual pe perioada nedeterminata popescuion65@yahoo.com popescuion65@yahoo.com Sunt asistenta medicala la medic de familie. As dori sa stiu daca este posibil (legal) ca la intoarcerea din concediul de crestere a copilului in virsta de ... (vezi toată discuția)
Reantoarcerea la serviciu dupa terminarea concediului de cresterea copilului timoni timoni vreau sa stiu daca angajatorul este obligat sa me reprimeasca dupa absenta mea de 2 ani si daca exista o perioada anume in care nu are dreptul sa ma dea ... (vezi toată discuția)