avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general distrugere produse alimentare preambalate expirate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

distrugere produse alimentare preambalate expirate

Buna ziua,

Avem pe stoc produse alimentare preambalate (caramele) cu termen de valabilitate expirat din martie 2010. Cum putem distruge acest stoc si cum putem sa-l scoatem de pe gestiunea noastra? Exista vreo firma specializata in aceste servicii? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: steluta79 , utilizator 11:27, 20 Iulie 2010
Scoaterea din gestiune se poate face in baza unui proces verbal de constatare a cantitatii care a fost gasita cu termenul depasit.
Marfa trebuie dusa la o groapa de gunoi care va va elibera si o factura in acest sens (desigur ca se plateste). Factura si procesul proverbal fac (impreuna) dovada ca ati scos din stoc marfa expirata si ce s-a intamplat cu aceasta marfa.
Dar, nu sunt firme specializate in distrugerea produselor expirate? Sau se poate contacta si firmele de salubrizare in acest scop? Nu cunosc detalii despre o groapa de gunoi legala din Brasov. Multumesc.
Din ce stiu eu, sunt societati specializate care ridica produse cu continut de origina animala (carne, conserve din carne, sa); pentru restul produselor alimentare nu am auzit ....;
Groapa de gunoi ar trebui sa fie; salubritatea unde varsa gunoiul pe care il colecteaza?
Multumesc. Eu i-am contactat pe cei de la Urban S.A. cu care avem contract si ei au zis ca le pot colecta. Credeti ca e bine sa le predam lor pe baza unui act de predare primire si a unei facturi din partea lro pentru colectare deseuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod deseu - autorizatie de mediu steluta79 steluta79 Buna ziua, Societatea noastra a importat ocazional in 2007 un lot de caramele pentru maturi, destinate eliminarii mirosului neplacut al respiratiei, produse ... (vezi toată discuția)
Stoc liliigretz liliigretz Buna ziua, Un magazin de haine are in stoc produse de acum 5 pana la10-12 ani, produse care nu au sansa de a mai fi vandute niciodata, parte din ele sun si ... (vezi toată discuția)
Decizii consilii locale-legal sau nu sapstel sapstel Locuiesc intr-o comuna in care, ca si in altele, uniunea europeana a decis desfiintarea rampelor de gunoi. Pana aici toate cele bune! De aici apar o serie ... (vezi toată discuția)