avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna ziua as dori si eu o lamurire...sotia mea a nascut ..este acum in concediu de lauzie de 126 zile..as vrea sa intru eu in CIC, poate sotia dupa ce termina cele 126 zile de prenatal poate sa intre in somaj?
Cel mai recent răspuns: cristiano755 , utilizator 15:21, 19 Iulie 2010
Buna ziua !
Daca are un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei de la care solicita acordarea somajului , iar CIM inceteaza conform prevederilor art. 65 sau sunt incidente celelalte cazuri de acordare a ajutorului de somaj prevazute de legea 76/2002 , sotia dvs. are drept de somaj .
va rog frumos ,puteti fi mai explicit...
Pentru a intra in somaj indemnizat trebuie sa indeplineasca doua conditii:
- sa-i inceteze contractul individual de munca din motive neimputabile dansei;
- sa aiba cotizate la somaj 12 luni in ultimele 24 de luni.
multumesc ptr raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din concediu crestere copil in somaj alina_h alina_h Buna ziua! Momentan sunt in concediu maternal pana in iulie. Pot intra apoi in somaj si ulterior in prenatal in conditiile in care as naste al doilea copil in ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pentru prenatal gryg84 gryg84 buna ziua.nu am decat 8 luni pe cartea de munca si firma la care muncesc se va inchide,daca imi fac transferu la alta firma sa am continuitate pana la 1 an se ... (vezi toată discuția)
Lichiderea la zi sau somaj? marianca marianca buna, am nevoie de sfatul dumneavoastra.In 22 noiembrie 2005 am fost angajata la un hypermarket ca si operator casa de marcat ,in 18 decembrie 2006 am ... (vezi toată discuția)