avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... e normal sa trec la intretinere cainele?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

e normal sa trec la intretinere cainele?

Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal "? unde se duc banii astia? Exista vreo lege? Ce se poate face?
De curand s-a zugravit si vopsit casa scarii iar 2 vecini care locuiesc la etajul 4 atunci cand isi scot cainii la plimbare le dau drumu liberi fara sa tina cont ca acestia urineaza pe pereti pentru a-si marca teritoriul sau ca pe casa scarii exista cineva pe care-l pot musca.Spuneti ca nu este legal aceasta taxa?Este foarte legala.
Ce spune legea asociatiilor de propietari?
   Art. 24. - (1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal.
   Art. 26. - Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia.
doamna gabriela de curiozitate ... de cite ori ati luat de pe strada "obiectul" lasat de ciinele dvs pe strada, asa cum va obliga legea romaneasca ? chiar nu si-a facut niciodata ciinele dvs nevoile prin scara (sa nu-mi spuneti ca nu, ca nu va cred).
dvs sinteti obisnuita cu mirosul de ciine, insa o persoana care nu detine un astfel de animal simte imediat prezenta unuia, mai ales daca este alergic la acest miros. pentru indepartarea acestori mirosuri este nevoie atit de detergenti mai puternici cit si de o munca suplimentara facuta de femeia de serviciu, ceea ce implica niste costuri. vreti ca aceste costuri sa fie acoperite de vecinii care nu au ciini ?
ContSters153431 a scris:

inseamna ca nu stiti cum pute o pisica sau un caine care isi face nevoile in bloc. daca ai un animal ingrijeste-l si totul e ok. de aceea UNELE asociatii au taxe pt animale si unele nu. depinde de stapan...




Probabil n-ati vazut niciodata cum isi face nevoile o pisica de va exprimati asa, nici intr-un caz pe cimentul din casa scarii, ca n-are cum sa acopere!!

Pt broastele testoase, pestii din acvarii nu se plateste nimic? ce urmeaza, taxa pe fluturi?
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
dborsanu, utilizator
@dborsanu

Nu este vorba despre o taxa de reavointa, si nici nu amendam animalele, ci pe proprietarii care nu inteleg ca din clipa in care ai un caine si sau pisica, nu le lasi de capul lor sa-si faca nevoile, pentru ca nu este nimeni dator sa suporte mirosul de urina si fecale.

Si credeti-ma, la tara am am 3 motani, si anul asta in primavara mi-au intrat in casa si au urinat, pentru ca erau in perioada lor de imperechere. Stiti cum mirosea? Ca nu puteai sa stai.

Si am caine si la bloc. Dar nu-l las sa-si faca nevoile in casa scarii.

Trebuie sa intelegem ca traiul la bloc, nu inseamna numai drepturi ci si obligatii. Dar pe langa acestea trebuie sa intelegem ca fara bunul simt de care trebuie sa dam dovada noi intre noi ca oameni, nu vom face nimic.
Nu e discriminare. A tine un cal in apartament, cum fac unii 'discriminati' de-ai nostri mai negri la fata nu-i echivalentul cu a tine un hamster.

Alte discuții în legătură

Caine la cheltuieli lumi007 lumi007 Buna ziua. As dori sa aflu cat este de legal faptul ca Asociatia de Proprietari a blocului in care locuiesc a decis sa treaca cainii la cheltuieli, exact asa ... (vezi toată discuția)
Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Animale de companie Danutzaissa Danutzaissa Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de locatari unde apartin.In urma cu ceva timp s-a stabilit la o adunare generala a locatarilor,in lipsa celor ... (vezi toată discuția)