avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... e normal sa trec la intretinere cainele?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

e normal sa trec la intretinere cainele?

Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal "? unde se duc banii astia? Exista vreo lege? Ce se poate face?
Va aflati in eroare! Conform legii 230/2007 si a metodologiei de aplicare, asociatia de proprietari poate institui o TAXA de curatenie si dezinfectare pentru detinatorii de animale, caini, pisici,etc.

Situatia a mai fost discutata pe acest forum in cazul unui locatar ce detine 3-4 caini si 2 pisici.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
wolly, utilizator
Este foarte normal sa plateasca o taxa pentru caini in special. Asa cum sunt bagati la intretinere copii mici, nu vad de ce nu ar baga si cainii. Si va dau un exemplu cat se poate de clar. Mi-au bagat copilul la intretinere de la 6 luni pe motiv ca folosesc liftul sa ies cu el la plimbare (foarte corect)...pai posesorii de animale nu-l folosesc? daca ploua, eu nu-mi scot copilul afara, ca de...dar cine are un caine este nevoit sa iasa de minim 2 ori pe zi. Plus curatenia pe scara, plus gunoiul aruncat, plus galagia, plus mirosul. Mai avem putin si numarul de animale o sa depaseasca numarul de oameni in blocuri :)
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
ipostolache, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine la cheltuieli lumi007 lumi007 Buna ziua. As dori sa aflu cat este de legal faptul ca Asociatia de Proprietari a blocului in care locuiesc a decis sa treaca cainii la cheltuieli, exact asa ... (vezi toată discuția)
Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Animale de companie Danutzaissa Danutzaissa Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de locatari unde apartin.In urma cu ceva timp s-a stabilit la o adunare generala a locatarilor,in lipsa celor ... (vezi toată discuția)