Am la institutia la care lucrez 2 salariati care s-au completat studiile (obtinandu-si licentele in actuala sesiune de examen), vori veni cat de curand cu adeverintele si cererile firesti de a fi trecuti pe posturi cu studii superioare - mentionez ca suntem bugetarii( L330/2009 si L 118/2010:((), de aceea asi dori sa stiu care sunt reglementarile in acest sens , eu stiam ca la terminarea studiilor salariatul putea fi trecut prin transformarea postului pe post cu studii superioare beneficiind si de o crestere salariala de pana la 20 %.
In acutalele conditii cu reducerile acestea nu mai stiu daca a mai ramas valabila
informatia mea. Daca cunoaste cinveva o informatie de ultima ora referitoare la acest subiect va rog luminatima si pe mine:help: .
De asemenea as vrea sa stiu daca absolventul de facultate de 3 ani - economice- poate fi incadrat (el fiind acum contabil IA) pe economist I avand o vechime de 30 de ani de munca in aceeasi meserie ?
1. noua lege 330 nu mai prevede un cuantum de majorare a salariilor pentru personalul contractual. Doar functionarii publici beneficiaza de un anemic 5%;
2. tot legea 330 prevede ca personalul contractual care absolva studii superioare va fi incadrat pe gradul profesional imediat superior celui de debutant (in nici un caz economist I).