avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea locuintei
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea locuintei

Daca ai locuinta asigurata la o banca, trebuie sa o asiguri inca o data?
De ce nu se asigura locuintele din imobilele care sunt inscrise in cls.I risc seismic ?
Ce se poate face in situatia in care un astfel de condominiu se afla intr-un proces pentru stabilirea statutului juridic a unui spatiu , proces care dureaza de 10 ani ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 01:34, 20 Iulie 2010
1.Numai dupa expirarea politei facultative incheiata la banca
2.O asigurare se face pentru un risc posibil dar nu si pentru riscurile certe(la primul cutremur acele locuinte sigur se darama)
3.Intrebarea este nedefinita:cu ce si ce sa se faca, cu condominiul sau cu spatiul in litigiu?
Singurele polite pe care le mai fac bancile sunt polite CASCO pt auto luate cu credit. Politele de asigurare pt locuinte, chiar daca sunt garantii pt creditele ipotecare se incheie de catre o firma de asigurare agreata de banca. Politele se incheie pe un an de zile si se reinnoiesc anual pana la achitarea integrala a creditului. Este adevarat ca aceste polite se incheie pt toate riscurile dar la reinnoire nu se mai asigura riscurile pt care se incheie polita obligatorie. Prin urmare si acele locuinte vor respecta legea asigurarii obligatorii. Si eu am asigurare complexa a gospodariei valabila pana in martie 2011 dar pana in decembrie sunt obligat sa-mi fac si asigurarea obligatorie si pt 3 luni de zile sa am tre riscuri asigurate de doua ori, fara posibilitatea de a mi se returna omica parte din prima reprezentata de asigurarea dubla a celor trei riscuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta cu firme diferite pretentie banca nicusan nicusan anul trecut am obtinut un imprumut ipotecar si am asigurat locuinta la o firma de asigurare agreata de banca. in martie 2011 am incheiat si polita de ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)