anul trecut am obtinut un imprumut ipotecar si am asigurat locuinta la o firma de asigurare agreata de banca.
in martie 2011 am incheiat si polita de asigurare obligatorie pt. locuinta cf.legii, cu o alta firma.
astazi am primit telefon de la banca si am fost informat ca in august mi-a expirat asigurarea incheiata cu prima firma de asigurari (prin banca) si ca trebuie sa reinnoiesc contractul cu aceeasi firma sau cu o alta agreata de banca dar intre care nu se regaseste si firma cu care am incheiat in martie 2011 asigurarea obligatorie cf. legii .
Am informat reprezentantul bancii ca odata ce am asigurare deja nu este corect sa inchei o alta asigurare cu firma lor.Mi-a raspuns ca polita incheiata cu ai lor probabil acopera mai multe riscuri. Atunci le-am spus ca daca fac un alt imprumut cu o alta banca inseamna ca poate si acestia vor dori o polita de asigurare cu o alta firma si asa mai departe.
maine trebuie sa ma duc la banca, ce sa fac? Este valabila asigurarea incheiata in martie 2010? mie mi se pare o aberatie sa inchei 2 asigurari pt aceeasi locuinta..
Polita obligatorie nu acopera toate riscurile solicitate de banca.Prin urmare puteti incheia o noua asigurare printr-un asigurator agreeat de banca, o cesionati in favoarea acesteia, iar la expirarea politei PAD (cea obligatorie) nu mai sunteti obligat sa o reinoiti.
Ce pot sa va spun este ca daca aveati polita facultativa incheiata de asiguratorul agreat sau impus de banca nu mai trebuia sa va faceti si asigurarea obligatorie PAD. Au fost niste bani in plus pe care nu vi i-a cerut nimeni. Polita PAD nu tine loc de document ce se poate cesiona la banca ci numai o polita facultativa care acopera toate riscurile. Eu va recomand sa mergeti la asiguratorul care v-a intocmit polita obligatorie si sa va incheie o polita facultativa din care sa scoata riscurile trecute in polita obligatorie.