avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Probleme impozit minim
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Probleme impozit minim

Am o firma care a fost infiintata in 2009, a fost pe pierdere si nu am platit nimic deoarece in anul infiintarii nu se platea profit.In 2010 in trim 1 am platit iar forfetar, acum in trim 2 la fel.Problema este ca am citit in oug 22/2010 ca cei care nu au fost obligati la minim anul trecut vor plati 1/4 din minim ca lpati anticipate pentru acea perioada(anul trecut),pentru ca am inchis anul cu pierdere.Sunt nelamurita:mai trebuie sa platesc ceva pentru anul trecut!?
Si alta situatie,firma infiintata in februarie 2010, primul trimestru am platit imp pe profit,in al 2-lea at trebui minimSunt pe pierdere)Mai sunt scutita de minim?Pt ca in februarie am intrebat la Finante si mi s-a spus ca toate firmele platesc anul acesta minim, chiar daca sunt in primul an de functionare si pe forumuri lumea zice ca nu se plateste , ca si anul trecut....
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:41, 21 Iulie 2010
A fost amanata plata anticipata a impozitului .
Si in anul 2010 a ramas valabil ca in anul infiintarii nu se plateste impozit minim .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit microintreprindere MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna seara, va rog sa \" ma luminati\" cum calculez impozitul minim la o firma infiintata in oct.2009. Dupa parerea mea, ;) , deoarece imp.pe profit (16% )ar ... (vezi toată discuția)
Plati anticipate niko_clau niko_clau Buna ziua, Am si eu o rugaminte daca i mi poate explica cineva cum sta treaba cu platile anticipate.. Pentru firmele nou inffiintate in 2010, nu se platea ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetear micro mona_genes mona_genes am o micro infiintata in aprilie 2009. Imi puteti spune ce impozit forfetar platesc la trim II ? Cifra de afaceri pe 2008 e 0. Multumesc mult ! (vezi toată discuția)