Mama mea are in proprietate un teren intravilan. TP este pe numele bunicii apoi bunica a facut act de vc fiicei ei(mama mea) , autentificat la notar. Niste vecini de peste drum de noi ne-au dat in judecata pt anulare TP, anulare act de vc, anulare schita topo, n-au castigat, avem hot jud definitive si irevocabile. ( ne judecam pt acest teren de 11 ani). Ba mai mult ,in 1993 i-am dat in judecata pt tulburare in posesie, am castigat, avem hot penala def si irevoc, ne-au platit si despagubiri pt 2 ani cat ne-au folosit terenul, cu dosar de executare.
Am facut actiune in revendicare dar ne-a fost respinsa pt ca eram proprietari si intre timp devenisem si posesori in urma hot penale si a punerii in posesie de executorul judecatoresc.
Acum aceste persoane ne dau in judecata si fac actiune in revendicare cu toate ca nu au acelasi amplasament cu terenul nostru. Instanta le-a pus in vedere sa plateasca vreo 60 milioane lei vechi taxa judiciara cred. 1.Daca ei nu platesc poate merge mai departe procesul?Ce putem face in continuare?
2.Daca terenul nostru este in litigiu putem vinde? Un notar spunea sa-i aducem hot jud pe care le avem si crede ca se poate. Eu am citit in Legea 247 ca nu poti vinde.
Va multumesc.
1. Daca nu achita taxa de timbru, instanta va respinge cererea lor ca netimbrata. In acest caz procesul se termina.
2. Daca aveti titlul de proprietate si acele hot jud despre care vorbiti puteti vinde, intrucat sunteti proprietari.
Daca terenul revendicat nu are acelasi amplasament cu al vostru, banuiesc ca este vorba de un alt teren. In cererea lor de revendicare trebuie sa mentioneze amplasamentul terenului care il revendica. Astfel puteti cere un certificat de grefa din care sa rezulte ce teren se afla in litigiu. Notarul poate compara cele doua amplasamente si va spune daca puteti sau nu vinde. Parerea mea este ca puteti vinde.