m-am judecat cu doua persoane fizice, cu comisia locala si cea judeteana pt restabilirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de teren care a fost in parte ocupata de primii doi
pt cei 2500mp detin TP si peste aceasta supr au fost pusi in posesie cei doi parati si l-i s-a eliberat TP
Procesul l-am pierdut in sensul ca la recurs nu s-a admid anulareaTP a paratilor in baza art iii, alin 1, lit a, punctul iv din lg 169/1997
jurista comisiei locale a sustinut in fata instantei ca ambele TP sunt valabile, insa pe parcela respectiva nu sunt decat 2500mp detinuti de mine in TP
La expertize s-a reusit inducerea in eroare a instantei prin indicarea altei suprafeta cu alt amplasament care nu corespunde cu TP al meu
in final am pierdut, am fost pusa sa platesc suma de 30 mil lei cheltuieli catre parati, suma este foarte mare in ceea ce ma priveste, insa din pensie a inceput sa-mi opreasca esalonat
Asadar, am ramas fara teren si fara bani din motive ca judecata a fost facuta fara a se tine cont de probele mele si fara ca instanta sa faca diferentele dintre raportul de exp si probele de la dosar
Am ramas doar cu TP care jurista primariei sustile ca este corect eliberat
INTREBAREA mea este pot deschide alt proces in acelasi sens doar cu comisia locala si cea judeteana?
in primul proces am solicitat revendicarea terenului de 2500mp
cum sa procedez tinand cont ca instanta a adus dupa judecare, situatia ca si inainte , adica a lasat TP al meu asa cum era si nu a anulat nici TP care se suprapune cu proprietatea mea
daca deschid un proces pot invoca doar Principii de dovada si situatii de distins din codul civil?
Sunt 3 situatii de distins ,din care una se refera la faptul ca in caz de proces castiga cel care are TP cu data mai veche
Va rog sa ma sfatuiti in mod profesional
multumesc
jurista comisiei locale a sustinut in fata instantei ca ambele TP sunt valabile, insa pe parcela respectiva nu sunt decat 2500mp detinuti de mine in TP
adica aveti deschisa calea unei granituiri cu revendicare
in acest proces trtebuie sa urmariti dinamica parcelelor
am avut un proces de revendicare a unei suprafete si de anulare a dreptului de proprietate a 1000mp pusi in posesie de comisia locala peste suprafata ce o detin cu Tp
Parati au fost: cei cu 1000 mp suprapusi, com locala si com judeteana
procesul a fost castigat la instanta de fond si pierdut la recurs
Pot face alt proces numai impotriva comisiilor care au incalcat legea punand in posesie peste suprafata mea de teren?