Anul acesta am depus la sediul ANRP dosarul complet pentru retrocedare, cu tot cu ``foaia`` galbena din care rezulta suma pe care o am de primit. Mi s-a spus ca in termen de un an de la depunerea dosarului mi se varestitui trei sferturi din suma respectiva, dar stiu ca nu o sa primesc...in viitorul apropiat, ce ma sfatuiti sa fac? Sa dau in judecata statul si daca nu am sorti de izbanda urmeaza proces la CEDO? Astept sfaturi, merci anticipat.
Daca pe cale administrativa nu se rezolva va trebui sa deschideti o actiune la instantele romanesti. Daca solutia nu va este favorabila la instanta de fond aveti la dispozitie caile de atac la instantele superioare si abia apoi dupa epuizarea tuturor cailor de atac va puteti adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului.
stiu cum e cu retrocedarile,,,,,,totul merge extraordinar de incet!Eu ma chinui de cel putin 7ani sa-mirevendic un teren din sect 5 Buc,terenul era pana in `86-`87 casa noastra,dar am fost demolati!si eu am depus toate actele necesare,b chiar in 2006 am primit o scrisoase de la primaria sect 5 (eram chemata pt solutionarea dosarului)si de atunci nimik!telefoane la primarie peste telefoane....si degeaba,,,,,,cica fondul de retrocedari este blocat!NU MI SE PARE CORECT CE NI_SE INTAMPLA....SE JOACA CU DREPTURILE NOASTRE!