avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

violare de domiciliu

in urma unei vijeli puternice un copac din gradina vecinului a cazut in gradina mea rupand gardul si un gutui . acesta a patruns in gradina mea cand nu eram acasa pentru a-si lua copacul fara sa imi ceara acordul.
este aceasta fapta violare de domicilui?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:21, 19 Iulie 2010
Nu...sa fim seriosi.Tinand cont si de faptul ca acesta a fost un caz de forta majora, nici pentru ruperea gardului nu este vinovat.
In acest caz, lipseste unul din elemtele constitutive ale infractiunii si anume intentia.
Este clar ca fapta vecinului nu este violare de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu ContSters88252 ContSters88252 buna ziua Acum patru ani am inceput constructia unei case pe un teren proprietate particulara , imprejmuit cu gard .Anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu Matist Matist Buna ziua. Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie+mutare gard/hotar = rezolutie primprocuror= nup. ce fac? Balaurul Balaurul Buna ziua, Aduc pe scurt in atentia dvs. urmatorul diferend, pentru ca apoi sa va rog a-mi da sfaturile de cuviinţă; asadar. Eu locuiesc in orasul P, iar ... (vezi toată discuția)