avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire casa de la bunicul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire casa de la bunicul

Mostenitorii bunicului sunt 2 fii decedati.
Unul are 2 copii(care vor sa faca succesiunea)
Celalalt are 1 copil care nu vrea sa facem succesiunea si nu vrea sa dea nimic)
Ce sa facem in acest caz ca sa rezolvam problema?
Am vrut sa facem succesiunea pe cale amiabila dar varul nostru nu vrea si asa trec anii.
1-cu ce sa incepem ca sa intram in legalitate?
2-Unde sa ne adresam?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 11:37, 20 Iulie 2010
1. Deschiderea si dezbaterea succesiunii bunicului.
2. Actiune in instanta.
Puteti sa partajati bunurile succesorale si pe cale judecatoreasca. Va trebui sa luati legatura cu un avocat si sa introduceti actiunea la judecatoria la care se afla arondata localitatea in care a avut ultimul domiciliu bunicul.
Bunicul a avut 2 fii in 2 judete diferite.
Putem sa deschidem actiune in judetul in care a murit tatal meu intrucat este mostenitor?
Nu, in locul unde a avut bunicul ultimul domiciliu.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
DANIEL TOCEA, Avocat
Cei doi copii ai bunicului dvs. erau predecedati (decedati la data decesului bunicului)sau au decedat ulterior ?
Cine a locuit in imobilele bunicului si cine a administrat bunurile bunicului in perioada imediat urmatoare decesului bunicului?
Dvs. sau prezumtivii mostenitori ai bunicului ati facut acceptarea mostenirii in termen .
Cat timp a trecut de la decesul bunicului?
Bunicul avea la data decesului sotie?
#-o:((;)
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunica madriana57 madriana57 Buna seara! Bunica a murit in 1971 si in 1991 s-a emis un titlu de proprietate asupra unui teren. As vrea sa fac succesiunea. Am mai multa intrebari la care ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Intentionez sa deschid actiunea de succesiune in urma decesului bunicii mele. Aceasta a avut 2 copii: mama mea (care a decedat inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Mostenire Anaono Anaono Sunt nepoata de fiica predecedata. Bunicii a avut 3 copii, iar acum eu as dori sa mostenesc partea care imi revine. Mentionez ca toate titlurile de proprietate ... (vezi toată discuția)