avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lock-out
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lock-out

Buna dimineata.Am si eu o intrebare :exista vreo lege in Romania care sa reglementeze lock-out-ul?Eu nu am descoperit, iar doctrina de specialitate sustine ca majoritatea confunda termenul de somaj tehnic cu lock-out-ul.Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 10:31, 20 Iulie 2010
Fiind vorba de intentia angajatorului de a opri temporar activitatea prin care ar forta angajatii sa accepte anumite conditii de munca, vad a fi mai degraba un conflict de munca, reglementat de art 248/ codul muncii, si nicidecum o situatie care ar impune suspendarea contractului de munca cf art 52 alin 1) lit (d)/ Codul muncii (somaj tehnic).
Nu are legatura cu somajul tehnic (suspendarea contractului de munca conform art. 52 alin 1) lit. d), in legislatia romana nu exista si este inadmisibil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 28/2009 utc utc Buna ziua, Somajul tehnic este reglementat de OUG 28/2009? Se poate trimite in somaj tehnic doar partial din salariati?Activitatea se suspenda in totalitate ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic.... ioana2525 ioana2525 Daca firma la care lucrez ma obliga sa-mi dau demisia pentru lipsa rezultate pot cere somaj tehnic? Cat mi se plateste pe luna, cum ... (vezi toată discuția)
Inscrieri in carnetul de munca referitoare la suspendare cim conf. art. 52 alin 1 lit. d elyababau elyababau Buna ziua, Am un angajat caruia i-am suspendat cim in baza art. 52 alin 1 lit e ( somaj tehnic) , am respectat cerintele legale ,am anuntat ITM-ul ,am facut ... (vezi toată discuția)