avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... deschiderea dreptului la pensie pentru limita de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

deschiderea dreptului la pensie pentru limita de varsta in baza legii 119/2010, cumul perioada de munca la MI si in sistemul public

Am lucrat 11 ani ca ofiter in cadrul M.I., am 3 ani de scoala militara de ofiteri M.I. si 5 ani de grupa I, si 28 de ani lucrati in sistemul public. In conformitate cu legislatia inca in vigoare, nu am dreptul la cumulul perioadelor lucrate in ambele sisteme si a sporului de grupa atestat prin adeverinta.
Intrebare: Dupa aplicarea Legii 119/2010 si a normelor metodologice ce urmeaza a fi publicate mai exista temei legal de a nu fi cumulate perioadele din cele doua sisteme, cu sporul de grupa, astfel ca la implinirea varstei de 60 ani sa pot valorifica dreptul de pensie pentru limita de varsta ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 07:16, 1 August 2010
Nu mai exista temei legal, zic eu din ceea ce am citit in Legea nr. 119/2010. Pensiile militare devin pensii in intelesul Legii nr. 19/2000 si vor fi valorificate toate perioadele. Acum ar trebui sa asteptam si aparitia normelor metodologice, dar daca vor fi respectate principiile Legii nr. 19/2000, perioadele vor fi cumulate.
A aparut Metodologia privind recalcularea pensiilor speciale si vom urmari cum se aplica si in practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare perioda lucrata in sisteme neintegrate visirin visirin Buna ziua ! As dori o lamurire referitoare la modul in care se iau in calcul la stabilirea pensiei perioadele lucrate in sistemele neintegrate . Caz concret : ... (vezi toată discuția)
Pensie civila + pensie militara IstratiEvelina IstratiEvelina Buna ziua, Sunt nascut in luna iunie 1957 si am lucrat 13 ani in conditii speciale (grupa 1) la Sidex, 9 ani si 3 luni in Ministerul de Interne in conditii ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? pensie militara sau civila? iurcut dumitru iurcut dumitru sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am ... (vezi toată discuția)