avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plecare asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plecare asociat

Buna ziua,

De multi ani lucrez cu cineva ca asociati(fara acte ) in 2008 am deschis o firma la care sunt unic asociat, persoana respectiva este inca asociat dar nu este trecut in acte, anul acesta vrea sa plece, noi lucram in agricultura iar anul agricol se termina in toamna la ultima recolta, el vrea sa impartim profitul, adica cel care iese dupa ce tragem linie in septembrie, adica o suma destul de mare, Stiu ca pentru mine asta nu este profit pentru ca eu trebuie sa investesc iar sa continui afacerea, iar daca ii dau lui partea eu raman cam in dificultate.
Nu stiu cum sa fac...

Chiar daca era trecut in acte ca asociat cum imparteam bani? Profit oricum exista dar la sfarsitul anului este mai mic ca am inceput iar investitia.

Bine ca ne avand nici un act pot sa nu ii dau nimic.... dar nu este corect... dar nici eu sa raman in fundul gol ca pleca el, sau sa dau faliment....

Sper ca s.a inteles ceva din intrebarea mea.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: cata1 , utilizator 17:50, 21 Iulie 2010
nu sunt egale, el are 33%, si tot atat ia.

Multumesc pentru sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare investitie din firma aka.fg aka.fg Buna seara,si multumesc anticipat tuturor celor ce vor raspunde solicitarii mele. Intrebarea mea se refera la care este modalitatea de a recupera investitia ... (vezi toată discuția)
Investitii in casa parinteasca cu mai multi beneficiari atakiki atakiki Stimati Domni, Sper sa-mi dati cateva sfaturi juridice, desi sper sa nu se ajunga la proces. Acum cativa ani, parintii mei s-au mutat din Bucuresti, ... (vezi toată discuția)
Diurna sofer international duhastesgut duhastesgut Buna ziua! Speta este urmatoarea:am impreuna cu un asociat o firma de transport international de marfa.Suntem asociati cu drepturi egale.Asociatul meu este ... (vezi toată discuția)