Sper sa-mi dati cateva sfaturi juridice, desi sper sa nu se ajunga la proces.
Acum cativa ani, parintii mei s-au mutat din Bucuresti, "lasandu-mi" apartamentul de 2 camere. Am o sora, care la vremea aceea era casatorita, si au convenit, pentru ca eu nu aveam unde sa ma mut, sa raman in apartament, iar surorii mele sa-i lase mostenire casa de la tara. Am inceput usor, usor, cu un credit mai mic, apoi unul mai mare si dupa cu o refinantare, bani destinati renovarii si amenajarii apartamentului. Practic din tot ce era vechi nu au ramas decat peretii. Am renovat totul, absolut, cu acordul parintilor, asa cum am mentionat, si cu ajutorul tatalui, pe care l-am platit pentru mana de ajutor pe care mi-a dat-o, dar am continuat sa-i ajut financiar si dupa. La sfarsitul lucrarilor, tatal meu a vrut sa-mi faca si un act de vanzare-cumparare, ca sa fie totul legal si sa nu existe discutii mai tarziu cu sora mea, dar, dupa atatea eforturi financiare, si singura fiind, nu am avut posibilitatea sa mai fac rost de alti bani, iar casa a ramas in continuare pe numele parintilor. Intre timp sora mea a divortat si nu a avut nicio pretentie materiala de la sotul ei, nici macar pentru cei doi copii pe care ii are; eu m-am casatorit si avem si un copil, Nevoia de spatiu se impune, si am simtit ca ne putem muta intr-un apartament mai mare, cu conditia sa-l vindem pe cel in care stam si in care am investit mai mult de jumatate de miliard de lei, pentru care am platit 6 ani rate si mai am inca 7. Si surpriza, tatal meu s-a razgandit. Nu mai este de acord sa-mi faca acte, si vrea, daca vindem casa, sa impartim banii intre mine, el si sora mea. Deci investitia este a mea, ratele plus dobanda sunt ale mele, profitul se imparte in mod egal in 3. Sunt foarte suparata si nici nu stiu cum sa reactionez. Pentru mine a fost si este un efort financiar important pe care nu l-as fi facut daca lucrurile nu ar fi fost clare de la inceput. Daca totul se impartea in 3, ma mutam si imi faceam un rost in alta parte. Acum dupa ce am investit atat ma trezesc ca de fapt mai am 16 mii de euro de platit la banca, plus ce am achitat pana cum in 6 ani, si ca trebuie sa plec din aceasta casa doar cu mobila, care este o parte infima din tot ce am facut aici... ce pot face? imi vine sa innebunesc; la asa ceva te astepti din partea unui strain, dar nu din partea tatalui tau; as vrea sa plec si sa las totul balta, dar stiu cat mai am de platit pentru o casa care nu-mi apartine, si ca din aceasta cauza nu ma pot gandi la o casa doar a noastra.
singura care ma sustine, dar degeaba, este mama, iar vecinii imi sunt martori.
ce sfat imi dati?
multumesc
Sfatul meu este sa acceptati propunerea fiindca altfel va puteti trezi si in strada si cu nimic in buzunar! Iar pe viitor sa cascati ochii fiindca altfel cascati larg buzunarele! B-)
puteti sa promovati o actiune in pretentii impotriva tatalui dvs.aveti un drept de creanta pt toate imbunatatirile pe care le-ati facut in casa dansului.
Investitii locuinta
Michi2475
Buna ziua. Eu impreuna cu sotul si copilul vrem sa plecam in strainatate. Noi locuim impreuna cu marintii mei, casa e pe numele tatalui, doar noi am investit ... (vezi toată discuția)