avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Investitii locuinta
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Investitii locuinta

Buna ziua. Eu impreuna cu sotul si copilul vrem sa plecam in strainatate. Noi locuim impreuna cu marintii mei, casa e pe numele tatalui, doar noi am investit in casa de 20 de ani de cand sunten casatoriti. Eu mai am o sora plecata din tara. Intrebarea mea este: Sa mai investim in casa daca plecam afara fiindca de acte pe casa nu pomenesc nimic parintii mei, totusi mi-e teama sa nu ne trezim la batranete ca nu avem nimic. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 16:26, 22 Septembrie 2018
Cand se va discuta succesiunea dupa parinti, vor participa toti mostenitorii directi, in cazul dvs. inclusiv sora.
In masura in care ati investit in casa si dvs nu veti mai beneficia de uzufructul investitiei in timp ce alte persoane vor continua sa beneficieze, aveti dreptul legal de a reclama plata unei parti din investitiile facute.
Aceste drepturi vor trebui cuantificate si stabilite de comun acord tinand seama de:
- chiria pe care ati platit-o parintilor pe perioada in care ati locuit in casa lor,
- cotele parte de cheltuieli curente de intretinere si exploatare platite de fiecare cuplu (atentie, calculul va trebui sa tina cont si de compozitia cuplurilor, deci nr de persdoane),
- spatiul de viata privata alocat fiecaruia dintre cele doua cupluri si spatiul exploatat in comun ,
- va trebui sa calculati si vetustitatea investitiilor facute, etc..., etc... .
Lista este departe de a fi exhaustiva!!!
Presupun ca aveti facturi pentru tot ceea ce ati investit.
Daca nu ajungeti la un acord amiabil exista posibilitatea de a apela la justitie prezentand toate probele necesare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie-mostenire robidana robidana Buna ziua,suntem casatoriti cu sotul meu de 10 ani si avem impreuna un copil de 9 ani,Inainte sa ne casatorim sotul a primit mostenire(cu uzufruct pe mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa deces ContSters278009 ContSters278009 Tatal meu a decedat , si eu trebuie sa fac succesiunea impreuna cu mama si sora mea. Mama imi trece tot dreptul ei mie, deoarece locuiesc si am locuit cu ei ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare - cumparare vs. contractul de vanzare - cumparare cu intretinere VMarian60 VMarian60 Buna ziua! Am si eu mare nevoie de un sfat! Parintii mei au in proprietate 2 case situate la adrese diferite. Una din ele vor sa mi-o dea mie, dar au zis ca ... (vezi toată discuția)