avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casatorie-mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casatorie-mostenire

Buna ziua,suntem casatoriti cu sotul meu de 10 ani si avem impreuna un copil de 9 ani,Inainte sa ne casatorim sotul a primit mostenire(cu uzufruct pe mama lui-precizandu-se in contract ca daca sotului meu i se intampla ceva(moare)inainte de mama lui totul ii revine acesteia) casa in care locuim iar de 10 ani de cand stam in ea am investit ceva bani(bineinteles impreuna cu sotul meu).,.....recent am primit si eu parte din mostenire de la parintii mei(dar parca imi este frica sa imi bag banii in casa)........acum intrebarea mea este daca se intampla sa ne despartim eu plec de acolo cu hainele de pe mine?Ce metoda ar fi sa am si eu siguranta ca daca ne despartim nu raman pe drumuri.
va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
robidana, utilizator
Cel mai recent răspuns: robidana , utilizator 10:35, 22 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunul e propriu al sotului dvs, daca divortati, aveti un drept de creanta dar trebuie sa dovediti investitia dvs.
gi-jane2, moderator
da......asa m-am gandit si eu ca trebuie sa demonstrez investitia(dar nu am decat facturi,chitante care s-au cam sters cu trecerea anilor)ma gandeam ca dupa 10 ani de casatorie(nu stiu unde am auzit ca dupa 5 ani de casatorie)are dreptul si sotia la bunurile sotului,Dar ......din ce spuneti dumneavoastra vad cu este adevarat.In consecinta cel mai bun lucru pentru siguranta mea ar fi sa fiu si eu trecuta in contractul de casa
robidana, utilizator
Nu rămâneți pe drumuri.
Rămâneți în casa de la părinții dvs.
cum pot sa merg acolo daca am primit parte din mostenire (iar casa o sa fie trecuta pe sora mea,ptr ca ea o sa aiba grija de parintii mei,fiind in aceeasi localitate) ...... eu investesc in casa in care stam cu sotul(partea mea de mostenire)de aceea am spus ca cel mai sigur ar fi sa cer sa ma treaca si pe mine in contract.........pentru siguranta mea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

robidana a scris:

da......asa m-am gandit si eu ca trebuie sa demonstrez investitia(dar nu am decat facturi,chitante care s-au cam sters cu trecerea anilor)ma gandeam ca dupa 10 ani de casatorie(nu stiu unde am auzit ca dupa 5 ani de casatorie)are dreptul si sotia la bunurile sotului,Dar ......din ce spuneti dumneavoastra vad cu este adevarat.In consecinta cel mai bun lucru pentru siguranta mea ar fi sa fiu si eu trecuta in contractul de casa

Nu exista asa ceva cu 5 ani. E o legendă urbană stupidă. Nimic nu devine de la sine bun comun.
Puteti fi căsătorită de 100 de ani. Bunurile dobandite prin mostenire moștenire sunt bunuri proprii.
In cazul dvs, ar trebui să încheiati cu soțul o convenție matrimonială (comunitate convențională), prin care să transformați imobilul din bun propriu in bun comun.

Alte discuții în legătură

Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)
Act donatie Crs81 Crs81 Bună ziua, Am si eu următoare problema: sotul meu a primit o casă de la părinții lui înainte de a ne casatori. Casa i-a fost cedata prin act de ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa casatorie shaherezada shaherezada Buna ziua! Doresc sa ma recasatoresc si vreau sa intreb daca viitorul meu sot are o mostenire de primit de la parinti, dupa cati ani pot beneficia si eu de ... (vezi toată discuția)