Am investit în locuința tatălui meu timp de 19 ani, fără documente doveditoare. Cum mă pot asigura că n-am cheltuit în zadar acei bani? Mai am o soră care n-a contribuit cu nimic, iar părinții nu pomenesc nimic despre aceste lucruri
Buna ziua. Locuim impreuna cu parintii mei, eu sotul si copilul. Am investit in casa foarte mult, dar casa e pe numele tatalui meu, eu mai am o sora in strainatate care nu a investit deloc in casa. Parintii mei nu.pomenesc nimic de casa cui o lasa. Noi am vrea sa plecam in strainatate. Va rog sa ma lamuriti ce sa fac, acolo am bagat toti banii stransi de 19 ani de cand suntem casatoriti. Eu trebuie sa o iau de la zero in alta tara fiindca nu ne mai descurcam financiar aici. Va rog un sfat! Va multumesc@
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă părinții nu doresc să facă acte niciuneia dintre dvs, nu aveti ce face.
La decesul lor, veti dezbate succesiunea și în măsura în care sora nu va avea pretentii, veti rămâne dvs unic moștenitor.
Si daca sora va avea pretentii, atunci initiatoarea cum isi recupereaza investitia ? Sa presupunem ca nu mai detine inscrisuri, chitante, etc, poate atunci ea apela la martori ? Poate invoca sora initiatoarei, prescriptia creantei, invocand ca investitiile facute au fost mai vechi de 3 ani ?
Ati investit, dar ati si locuit fara sa platiti chirie. Parintii nu pot dezmostenii prin lege nici un copil. Deci daca parintii doresc va pot lasa prin testament o cota mai mare din casa, dar fara sa o nedreptateasca pe cealalta sora. E optiunea parintilor.
E absurd sa platesti chirie ca stai in casa parintilor. Dupa moartea parintilor, drept de mostenire va avea si sora initiatoarei. Dar va putea aceasta, in cazul dezbaterii succesiunii in instanta, sa ceara o cota mai mare, intrucat aceasta a adus imbunatatirii acelei case, deci valoarea acelei case e mai ridicata ? Ii sunt suficienti doar martorii, inteleg ca inscrisuri nu exista ?
Drepturi egale?
Michi2475
Buna ziua, Eu locuiesc cu parintii mei impreuna cu sotul si copilul in casa parinteasca care e pe numele tatalui. Aici stam de 19 ani si am investit fff mult ... (vezi toată discuția)
Investitii locuinta
Michi2475
Buna ziua. Eu impreuna cu sotul si copilul vrem sa plecam in strainatate. Noi locuim impreuna cu marintii mei, casa e pe numele tatalui, doar noi am investit ... (vezi toată discuția)