avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile copilului adoptat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile copilului adoptat

La varsta de 4 ani, sotul meu a fost adoptat de o familie care nu are alti copii.
A avut o copilarie si adolescenta grea; a fost neinteles, neascultat, neiubit, neincurajat. Acum are 32 de ani si din 2013 suntem casatoriti si locuim cu parintii lui adoptivi. Constant suntem abuzati verbal, jigniti, amenintati de parintii lui adoptivi. sotul meu a avut mereu serviciu si mereu a investit in acesta curte si casa (cu greu, numai cu cearta, impuneri, injurii). Suntem tineri si ne dorim o viata frumoasa, linistita si cu conditii decente pentru care am muncit din greu. Cu cat avansam cu lucrarile, cu atat ne ameninta ca ne dau afara din curte, ca e curtea lor si casa lor si nu accepta sa modernizam. (mentionez ca nu i-a deranjat niciodata cu nimic, nu le-a cerut ajutorul). de cand am investit in alimentarea cu apa suntem terorizati. As vrea sa stiu ce drepturi are sotul meu in acesta curte. Poate fi dezmostenit, poate sa piarda toata investitia, sa ramanem pe drumuri? Daca plecam in chirie pierde dreptul la mostenire? Putem sa depunem plangere undeva pentru abuzul verbal ( care mi-e teama pe zi ce trece ca se va transforma in abuz fizic)?Suntem disperati si nu stim ce sa facem. Va multumesc!
Sotul dvs., poate fi dezmostenit partial (deci nu in totalitate) de catre parintii adoptivi.
Parintii adopitivi pot insa dispune de bunurile lor, in totalitate, prin vanzare, este dreptul lor.
Pentru investitiile facute, sotul dvs. are eventual un drept de creanta, pt sumele respective.
Daca plecati (si este recomandat sa plecati) nu veti pierde dreptul de mostenire. Dragoste cu ce-a sila nu se poate, si in plus, l-au crescut, i-au dat meserie, gata, e timpul.
Chestiunea cu plangere pentru abuzul verbal este puerila, atata vreme cat stati in casa lor.
Conluzia:
Actionati in consecinta si cu cap, iar dupa decesul parintilor veti ramane cu mostenirea.
Nu exista dezmostenirea in Romania. Indiferent ce fac parintii, la moartea lor copii mostenesc o parte rezervata (din ce au parintii). Daca fac un testament ca lasa totul cuiva testamentul nu e valabil. Daca au vandut totul e clar ca nu mai este nimic. Parintii pot vinde, dona sau face un act (numai la notar) prin care lasa totul unei persoane care ii ingrijeste. Parintii totusi v-au crescut de bine de rau. Plecati si lasati-i sa stea singuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)
Mostenire in cazul adoptiei cu drepturi depline doctorull doctorull mamei ia fost eliberat certificat de nastere pe numele parintilor adoptivi aceestia avand un copil natural cu dizabilitati........care a decedat. De la ... (vezi toată discuția)