avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi egale?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi egale?

Buna ziua, Eu locuiesc cu parintii mei impreuna cu sotul si copilul in casa parinteasca care e pe numele tatalui. Aici stam de 19 ani si am investit fff mult in casa aprox 25000 euro. Mai am o sora in strainatate. Intrebarea mea este daca si sora mea are drept egal in casa chiar daca nu a contribuit financiar deloc. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:03, 8 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. DA, in caz de mostenire va avea si sora dvs dreptul la o cota din imobil. Cat priveste investitia, dvs veti putea invoca un drept de creanta pentru sumele investite, cu conditia sa le puteti justifica (dovezi, chitante, etc). Problema se va pune insa si asupra folosintei imobilului, in sensul ca, in vreme ce sora nu a folosit imobilul, dvs ati avut folosinta acestuia o perioada considerabila.
Sora dvs,are acelasi drept succesoral ca dvs.chiar daca nu a investit nimic in casa,dvs.aveti insa un drept de creanta asupra cotei succesorale a sorei dvs,reprezentand c/val.imbunatatirilor pe cer le-ati adus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investitii in imobilul proprietate a parintilor- neintelegeri Michi2475 Michi2475 Buna ziua, Locuiesc cu parintii, sotul si copilul meu. De ceva timp nu ma mai inteleg cu mama mea de la diferite chestii, opinii diferite, etc. Acolo am ... (vezi toată discuția)
Investitii locuinta fara acte Michi2475 Michi2475 Buna ziua. Eu investesc in casa parinteasca unde locuiesc impreuna cu sotul si copilul. Mai am o sora plecata in strainatate. Intrebarea mea estea daca sa mai ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca. sora mea vrea sa se mute cu forta! O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie complicata. Avem impreuna cu sora mea casa parinteasca, care momentan este goala, ambele parinti sunt decedati. Nu am ... (vezi toată discuția)