Buna, as dori si eu un sfat. Pe baza handicapului pe care il am as dori sa beneficiez de pensie de urmas dupa tatal meu(ofiter in MApN). Handicapul il am din copilarie, inaintea varstei de 16 ani,comisia de expertiza medicala teritoriala mi-a eliberat un certificat medical insa cei de la Bucuresti nu aproba dosarul pe motiv ca am lucrat cativa ani. Nu stiu ce sa fac, daca sa fac contestatie sau nu, nu stiu cum este corect. Conform legii cred ca am dreptate.:(
Daca persoana decedata era pensionar sau îndeplinea condiţiile pentru obtine'ea unei pensii, au dreptul la pensie de urmaş coopii : pana la vârsta de 16 ani; daca îşi continuă studiile într-o forma de învăţământ organizată potrivit legii, pana la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;
pe toată durata invalidităţii de orice grad. dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situaţiile prevăzute de Legea nr.19/2000.
In acest context puteti face contestatie la decizia data de Casa de pensii de care apartineti.
Pensie
ContSters352260
bunaseara. sunt incadrata in grad de handicap accentuat congenital (dobandit din nastere)
pot beneficia de pensie de urmas atat dupa mama cat si dupa tata? (vezi toată discuția)