avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... S.R.L pt studenti
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

S.R.L pt studenti

Buna ziua,
Sunt interesant sa deschid un SRL si am citit pe diverse forumuri ca exista anumite beneficii pentru studenti. Din cate am observat se fac doar unele reduceri la inmatricularea firmei. Intrebarea mea este, daca inafara de acestea mai sunt si alte beneficii: ex. reducere de taxe, impozite etc.
Dupa ce se va infiinta firma, trebuie angajat cel putin o persoana full time sau pot angaja mai multe persoane part time?
O alta intrebare ar fi daca voi putea demara procesul de inmatriculare daca in momentul de fata am facut contestatie pentru o amenda primita. Daca ma poate impiedica sa deschid firma si sa nu astept pana se solutioneaza problema.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters160568 , utilizator 15:43, 9 August 2010
1. aveti reduceri la taxe de inscriere si daca nu ma insel beneficiati si de alte facilitati privitoare la impozite ! Oricum, mergeti pana la fisc la dvs in zona si intrebati un inspector care va va lamuri . La televizor faceu ceva afirmatii pe tema aceasta.
2.Nu are nici o legatura contestatia dvs cu infiintarea de firma. Puteti sa v-o faceti linistit. Atentie de profilul firmei sa nu fie agentie de detectivi particulari;)
Multa bafta in afaceri:giggle:
Buna ziua,
Ideea de angaja o persoana in termen de 30 de zile de la constituire este pentru perioada cand inmatriculai o societate ca micro intreprindere si aveai un impozit pe venit de 3% in loc de 16%.

Trebuie sa obtii o declaratie de la secretariatul facultatii ca esti student in cadrul acelei facultati. Pe langa aceasta declaratie trebuie sa mai dai tu o declaratie pe propria raspundere ca nu ai mai beneficiat de legea 166/2003.
Nu platesti nici o taxa catre registrul comertului, doar taxa de 30 lei cazier judiciar.

Succes,
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
ContSters160568, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma online student adela88 adela88 Buna ziua. As dori sa infiintez o firma cu asociat unic, student. Mai exact este vorba despre un sex shop online. Pentru asta, am nevoie de cateva sfaturi: - ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma studenti florescu1964 florescu1964 Fiul meu doreste sa -si deschida o firma. E student anul II la Poli si indeplineste conditiile cerute ( varsta si adeverinta facultate). Este scutit de toate ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl 2 asociati Rahmad24 Rahmad24 Buna ziua, Am hotarat impreuna cu sotia mea sa deschidem o firma, in mare stiu cam ce trebuie. Tin sa precizez ca sunt student in anul 3, vreau sa fac o ... (vezi toată discuția)