avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imprumut societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imprumut societate

Salut!
Am o problema si eu cred ca numai cu ajutorul vostru o pot rezolva.
Am un SRL , sunt unic asociat si activitatea principala este transportul rutier de marfuri.Firma este infiintata de un an de zile , am deja o masina care lucreaza si as vrea sa mai achizitionez una. Problema mare este ca firma nu dispune de banii necesari cumpararii acestei masini si nici un leasing nu as vrea sa fac, eu ca administrator as vrea sa imprumut societatea cu o anumita suma de bani , dar nu stiu care este limita legala.Daca cineva poate sa imi dea un raspuns astept cu mare nerabdare. Multumesc anticipat!:)
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 09:13, 16 August 2007
nu exista limite.
cu cat aduci mai multi bani in societate (ca imprumut de la asociati) cu atat mai bine pentru stat.
Multumesc mult de acest raspuns. Acum ma simt mai usurata, cineva imi spusese ca nu pot imprumuta societatea cu mai mult de 10.000 EUR.:)
Daca suma depaseste 10.000 € si aceasta va fi varsata in banca va trebui completata o declaratie de provenienta a banilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut societate electrosystem electrosystem Doresc sa creditez societatea pe care o conduc cu bani pe care ii imprumut fara dobanda si fara alta pretentie (exceptand evident ramburasarea sumei ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca! ClydeS ClydeS Ma adresez cunoscatorilor cu urmatoarea speta : Am primit in contul unei banci o suma de bani care a si fost incasata . Mai am de primit niste bani ... (vezi toată discuția)
Imprumut firma in euro Mihaela1772000 Mihaela1772000 Buna ziua, Ca asociat, pot imprumuta firmei o suma in euro? Ma intereseaza daca pot depune euro in contul de euro al firmei pentru a putea plati o factura ... (vezi toată discuția)