avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu banca!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu banca!

Ma adresez cunoscatorilor cu urmatoarea speta :

Am primit in contul unei banci o suma de bani care a si fost incasata .
Mai am de primit niste bani .....dar de la banca mi s-a spus ca ar trebui dovedita provenienta acestor sume.
Realitatea este ca aceasta suma a fost primita in cont ca urmare a existentei unui contract de impumut facut la notar cu o persoana fizica .
Insa,cei de la banca ma intreaba : de unde am avut eu bani sa dau cu imprumut ........?
Pentru mine este usor de justificat in sensul ca fratele si sora mea au vandut cate o casa si mi-au incredintat mie banii pentru o afacere la care am renuntat.

Problema este ca nu stiu cum sa demonstrez bancii provenienta banilor imprumutati deoarece nu am facut acte cu fratele si sora mea.
M-ar interesa daca mai exista si alta posibilitate de a justifica acesti bani "de unde am avut eu bani sa dau cu imprumut ........"
Multumesc anticipat.
Pai dovediti cu contractul de imprumut. Banca va intreaba pentru ca daca depaseste 10.000 de euro/dolari se transmit automat catre DLAF.
Totusi banca ma pune sa fac un fel de "probatio diabolica" adica sa dovedesc de unde am avut bani sa dau cu imprumut......
Declaratie pe proprie raspundere sau mutati banii la alta banca. Suma depaseste 10.000 euro?
ClydeS a scris:

Totusi banca ma pune sa fac un fel de "probatio diabolica" adica sa dovedesc de unde am avut bani sa dau cu imprumut......


O imputernicire notariala incheiata cu rudele pentru utilizarea/investirea sumelor.



Nu este de competenta bancii sa cunoasca provenienta sumelor acordate cu titlu de imprumut de catre dumneavoastra.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator

Alte discuții în legătură

Stima! doresc achiziționarea ... chele cezar chele cezar Stima! Va rog frumos o lămurire asupra unui aspect. Doresc achiziționarea unui imobil la care vânzătorul dorește prețul tranzacției in euro depuși in ... (vezi toată discuția)
Imprumut fara contract Lulica Lulica Imprumut fara contract Vad in ultima vreme o \"hartuire\" din partea bancilor pentru justificarea unor sume platite sau primite in conturile personale. Daca, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imprumut bani aiurelu36 aiurelu36 vreau sa imprumut bani de la un prieten care a lucrat in afara,si ni nu are o justificare de unde are banii este o lege citi bani poate sa imi dea imprumut ,nu ... (vezi toată discuția)