avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut fara contract
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut fara contract

Imprumut fara contract
Vad in ultima vreme o "hartuire" din partea bancilor pentru justificarea unor sume platite sau primite in conturile personale.
Daca, de exemplu, vreau sa-mi imprumut fratele, mama sau un bun prieten cu o suma mai mare de bani trebuie musai sa fac contract de imprumut cu ei? De ce nu pot plati pur si simplu suma prin banca si sa specific ca este imprumut sau restituire de imprumut? Nu vreau sa abordez aici increderea sau siguranta pentru restituirea banilor ci pur si simplu libertatea de a-mi folosi banii dupa bunul plac fara sa aduc documente justificative.
In cazul meu chiar mi-am imprumutat fratele si un bun prieten cu niste sume mari acum 3 ani iar acum ne batem capul cum sa-mi restituie aceste sume. Acum 3 ani toate sumele au fost virate din contul meu in conturile lor si atunci nu m-a intrebat nimeni nimic. Acum au innebunit cu totii...
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 15:15, 3 Ianuarie 2024
sa scrie pe transfer returnare imprumut, nu e problema.
contract autentic v-ar trebui daca vorbim de sume de 10 mii de euro si peste
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Da, fratelui meu i-am imprumutat 25.000 de euro si prietenului 10.000 de euro.... Banii au fost trimisi prin banca, in lei, acum 3 ani. Am primit inapoi suma de la prietenul meu si mi se cere justificarea ei. Ca si justificare la banca am trimis ordinul de plata de acum 3 ani. Nu stiu cat le va conveni dar eu alt document nu am,
In vara ii voi primi si de la fratele meu. Probabil va fi aceiasi discutie...
Chiar exista o reglementare care spune ca imprumutarea unor sume mai mari de 10.000 euro trebuie sa se faca prin act autentic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pot recupera niste bani imprumutati? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu cum se pot recupera niste bani imprumutati,daca imprumutatul nu mai doreste returnarea acestora. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca! ClydeS ClydeS Ma adresez cunoscatorilor cu urmatoarea speta : Am primit in contul unei banci o suma de bani care a si fost incasata . Mai am de primit niste bani ... (vezi toată discuția)
Bani trimisi cu titlu de imprumut dar nerecuperati niciodata Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu fratele meu i-a trimis acum 10 ani tatalui meu vitreg 10.000 de euro din italia prin banca dar acum numai reuseste sa recupereze banii pe care de fapt ii ... (vezi toată discuția)