avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bani trimisi cu titlu de imprumut dar nerecuperati ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bani trimisi cu titlu de imprumut dar nerecuperati niciodata

fratele meu i-a trimis acum 10 ani tatalui meu vitreg 10.000 de euro din italia prin banca dar acum numai reuseste sa recupereze banii pe care de fapt ii trimisese cu titlu de imprumut.daca avem extrasele de cont care atesta ca s-au trimis banii de acolo in banca tiriac din craiova pe numele tatalui vitreg,in contul lui al carui unic beneficiar era el putem sa-l actionam in judecata?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 00:53, 9 Octombrie 2009
Daca acei bani(adica 10.000 euro) au fost trimisi in tara acum 10 ani si in acest rastimp nimeni nu a revedicat nimic... din pacate nu se mai poate face nimic. Termenul este depasit de 3 ori!
Mai exact trebuia sa cereti restituirea celor 10 000 de euro mai inaite sa treaca 3 ani de la primele sume trimise !
Pentru ca nu ati cerut restituirea acestor bani , i-ati pierdut deoarece termenul de prescriere a unei actiuni este dupa 3 ani in care creditorul nu a inceput demersurile necesare recuperarii sumelor datorate de debitor .

Daca aveati un contract in care il imprumutati 10 000 pana pe 01.11.2006 , puteati sa-i cereti banii printr-o actiune in pretentii !

Inscrisul sub semnatura privata trebuie sa contina si semnaturile a doi martori !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut fara contract Lulica Lulica Imprumut fara contract Vad in ultima vreme o \"hartuire\" din partea bancilor pentru justificarea unor sume platite sau primite in conturile personale. Daca, ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca gabryelaalex gabryelaalex buna ziua..m-am incurcat in tainele procedurilor....adica : eu cu bunica am girat-o pe mama mea pt un credit detinand dupa cum scrie in contractul nostru cote ... (vezi toată discuția)
Cont bancar vanzare cumparare leonardy44 leonardy44 Buna ziua! la cumpararea unui bun ,care este valoarea admisa pentru ca virarea banilor sa nu se mai faca prin cont bancar? Multumesc! (vezi toată discuția)